Android Konusma ve Ses kayıt Uygulamaları

1
4827

Günlük hayatımızda bildiğiniz gibi en çok kullandığımız cihazlar artık akıllı telefonlar ve tabletle olduğunu biliyoruz.Tabi haliyle android cihazlardaki özellik ekleme sayesinde cihaza istediğiniz uygulamayı ekleyebilir ve istediğiniz yapabilirsiniz.Android işletim sistemine sahip cihazlara müzik dinlenmek, oyun oynamak, video izlemek, internete girmek gibi farklı amaçlar için de kullanabiliyoruz.

Mobil cihazlarda yazılımsal olarak eklenebilir özellikle olması ile ses kayıt etme gibi kullanışlı birkaç durumda söz konusu olmaya başladı.Artık android cihazlarımız için sesli notlar alabiliyoruz, müzik parçalarını, konserleri, konferansları kolay ve basit bir şekilde kayıt altına alabiliriz.

Bu gibi durumlar için Google Play ile birçok uygulama bulabilir ve deneyebilirsiniz. Biz bu konumuzda sizler için hangi uygulamalar daha kullanışlı ve işine daha çok yarayacak onu inceleyeceğiz.
android_ses_kaydi_yapmak
1-Konusma ve Ses kayıt – ASR
Konusma ve Ses kayıt – ASR programı ücretsiz olarak kullanabileceğiniz ve cihazınızın kapasitesi dolana kadar kayıt yapmanızı sağlayacak basit bir ses kayıt uygulamasıdır.Uygulama bize bit rate ve sample rate gibi kalite ayarlarını tercihimize göre ayarlama imkanıda sunmaktadır.Sadece ses kalite ayarları değil ayrıca WAV, OGG, FLAC, MP4 ve 3GP formatlarında kayıt yapabiliyorsunuz.

Programın ses sensörü sayesinde ortamda ses yokken ses kaydını durdurabilyor ve tekrar bir ses olduğunda sensörler sayesinde tekrar kayıda başlayabiliyor.Programın tek negatif yönü ise MP3 kaydı yapmamaktadır.

android_telefon_ses_kaydi
2-Miidio Recorder
Miidio Recorder programı kullanımı kolay ve ücretsiz bir ses kayıt programıdır.Uygulama farklı görsel durumları ile diğer programlara göre farklılıklar göstermektedir.Diğer uygulamalara göre ses kayıt düğmesi ve ses kayıt şiddetini gösteren grafikler bulunmaktadır.Miidio Recorder progrmaı ile kulaklık varkende kayıt yapabilir ve aynı zamanda kayıt edilen sesi dinleyebilirsiniz.Aynı zamanda kayıt ettiğiniz ses kayıtları için özel URL oluşturabilir ve istediğiniz yerde paylaşabilirsiniz.

ses_kayit_android
3-RecForge Lite – Audio Recorder
RecForge Lite – Audio Recorder programı diğer anlattığımız programlara göre biraz daha marifetli bir programdır.Ses kayıt etmenin dışında kayıt ettiğiniz sesleri düzenleyebilir,istemediğiniz bölümleri kesebilirsiniz.Program aynı zamanda MP3, OGG ve WAV formatlarında desteklemektedir.Uygulamada en iyi özelliklerindne biride ses kayıtlarınızı farklı formatlarada dönüştürebilirsiniz.

Easy-Voice-Recorder
4-Easy Voice Recorder
Easy Voice Recorder programı basit ve kullanışlı arayüzü ile kolayca ses kaydı yapabilirsiniz.Uygulama yüksek ses kayıtları almanız için PCM ve AAC formatlarını, uzun ses kayıtları için AMR formatını kullanabilirsiniz.Uygulama ile aldığınız kayıtları telefonunuz için zil sesi haline getirebilirsiniz.Eğer kolay ve kullanışlı bir ses kayıt cihazı istiyorsanız Easy Voice Recorder tam size göre bir programdır.

arama_kayıtedici_android
5-Arama Kaydedici
Yaptığınız telefon görüşmelerini basit ve kullanışlı arayüzü ile kolayca kayıt altına alabileceğiniz bir programdır.Çok önemli bir konuşma yapmanız gerekiyor ise unutacağınız bir durum olabilir.Bu program sayesinde bu duruma son verebilirsiniz.Program aynı zamanda Türkçe bir uygulamadır ve Dropbox desteğide sunmaktadır.

Önceki İçerikCPU-Z Kullanımı
Sonraki İçerikAwesome Nasıl Kaldırılır-Awesome Nasıl Temizlenir
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz