En İyi Ücretsiz Antivirüs Programları 2019

0
358

En İyi Ücretsiz Antivirüs Programları 2019 – Ücretsiz Antivirüs
Kötü amaçlı kişiler tarafından cihazınıza erişim sağlanması durumuyla karşı karşıya kalmamak için cihazınızda iyi bir virüs programına yer vermelisiniz. Bu bağlamda en iyi virüs programları kategorisinde yer alan programlar olduğu gibi en iyi ticari ünvana sahip virüs programları da bulunmaktadır. Şirketler, işletmeler vb. firmalarında bulunan bilgilerin diğer kişiler tarafından elde edilmesine karşı önlem almak istiyorsa, ticari bir yazılım satın almak zorundadır. Bu şekilde firmada bulunan tüm cihazlara bu program yüklenebilir ve cihazlara erişimi kısıtlayabilirler.

İnternetin, günümüzde hemen hemen her cihazda kullanılmaya başlanmasıyla, bu cihazlardaki güvenlik açıklıkları göz önünde bulunmaya başladı. Bu durumda cihazların iyi bir yazlımla korunması gerektiği düşünülmektedir. Bu yazılımlar internet tarayıcısından bulaşabilecek virüslere karşı koyabildiği gibi, yükleme yaparken dosya içinde bulunan tehditlere karşı da sizleri uyarmaktadır. Kötü amaçlı herhangi bir dosyanın ya da yazılımın cihazınıza erişimini engellemekle yükümlü olan antivirüs programları sayesinde cihazlarınızı bu tür tehditlerden korumanız mümkün.

Gerek ticari amaçlı bir firma olun, gerekse kişisel olarak cihaz kullanımı yapın. Bu bağlamda dikkat etmeniz gereken nokta bilgilerinizin ne kadar güvende olduğunu bilmenizdir. İyi denebilecek bir yazılım ile cihazlarınızı korumaya almanız, bilgilerinize erişimin engellenmesine ve kötü amaçlı yazılımların cihazda yer almasına karşı tedbirler alınmasına yarımcı olacaktır. Bu sayede istediğiniz sistemde rahatlıkla gezebilir, istediğiniz yazılım gönül rahatlığıyla yükleyebilirsiniz. Çünkü bir tehdit oluşması durumunda virüs programı size yeterli bilgilendirmeyi yapacaktır.

1- Avira Free Antivirüs

Avira, kullanıcılar arasında bilinen ve en iyilerden olan antivirüs programlarından biridir. Bu programın ücretsiz sürümü ise “Avira Free Antivirüs” adı altında hizmet vermektedir.
Bu virüs programı sizleri kötü yazılımlara, solucanlara, Truva atlarına, kimlik hızsızlarına karşı koruduğu gibi, birçok alanda da korumaya devam etmektedir.
Kolay bir arayüz tasarımına sahip olması nedeniyle kullanımı oldukça kolay olan program, düşük seviyede bilgisi olan bilgisayar kullanıcıları tarafından bile rahatlıkla kullanılabilir. Basit bir kurulum sonrası bu programı kullanmaya başlayabilirsiniz. Ayrıca program size yapmanız gerekenler hakkında öneride bulunacaktır. Verilen öneriler doğrultusunda hareket edip etmemek de tamamen kullanıcıya bırakılmıştır.
Bu virüs programı kullanıcılarına, gerçek zamanlı cihaz koruması, e-posta ve web koruması, zararlı yazılımları engelleme özelliği, reklam ve casuslara karşı koruma, virüs temizleme özelliği, kolay kurulum ve kullanım, şık ve güzel bir arayüz özellikleriyle hizmet verdiği gibi, ücretsiz olması nedeniyle birçok kişi tarafından sevilerek kullanılmaktadır.

2- Avast Free Antivirüs

Ücretli antivirüs yazılımlarından pek de bir farkı olmayan Avast Free, her geçen gün yeni özelliklere kavuşmakta ve daha iyi koruma sağlamaktadır. Bilgisayarlarda ve internette oluşabilecek tehditlere karşı programlanan Avast, her geçen gün yeni özellikleri sayesinde geliştirilmektedir.
Avast’da internet bağlantısı olmasa bile dışarıdan gelecek tehditlere karşı koruma mevcuttur. Virüs analiz motoruyla sistem üzerindeki virüsleri tespit edip ortadan kaldırmak göründüğünden daha kolay. Ayrıca Avast, birçok farklı koruma elementin buluşmasıyla oluşmuş geniş kapsamlı bir yazılım olma özelliğine de sahiptir.
Smart scan özelliği ile zararlı yazılım bulundurabilecek her yeri arar ve bu yazılımları etkisiz hale getirir. Recue Disk yani kurtarma diski özelliği sayesinde engellenemeyecek virüsleri bile cihazınıza bir kurtarma diski oluşturarak temizlemeyi sağlar. CyberCapture özelliği, bilgisayarda oluşabilecek tehditlere karşı önlem almayı sağlar. Behavioru Shield özelliği sayesinde bulunan yazılımların sürekli takibi sağlanmaktadır. Bu nedenle daha sonrada sorun teşkil eden yazılımlar anında durdurulur ve kaldırılır. Gelişmiş oyun modu ile de oyun oynarken bildirimlerden kurtulabilirsiniz. Başlıca özellikleri u şekilde olan Avast’ın daha birçok özelliği de mevcuttur.

3- AVG AntiVirus Free

Cihazı gelişmiş güvenlik yöntemleriyle koruma altına alan bir diğer yazılım ise AVG’dir. Ücretsiz sürümü de bulunan bu yazılım sayesinde cihazlar en az ücretli yazılımlar kadar koruma altında tutulmaktadır. 2019 sürümüyle daha az yer kaplayan bir şekil alan yazılım, daha küçük boyutta olmasına rağmen daha iyi bir koruma vaat ediyor.
Özellikle sadece internette gezen ve sosyal medya kullanan kişiler için kullanılması gereken en uygun virüs programlarından biri AVG Antivirüs Free’dir. Web üzerinde olağanüstü korumalar sağlayan yazılımın dünya üzerinde birçok kullanıcısı mevcuttur.
Bu virüs programı birçok özelliği de yanında getirmektedir. Ödüllü virüs temizleme ve önleme sistemi bulunan programda daha hızlı ve akıllı taramalar yapabilirsiniz. Gelişmiş gizlilik denetimleri sayesinde her noktayı kontrol edebilir, virüs, tehdit ve zararlı yazılımların engellenmesini sağlayabilirsiniz. Bu program güvenli olmayan internet bağlantılarını ve dosya indirmelerini durdurduğu gibi ücretsiz mobil bir uygulamaya da sahiptir. Aynı zamanda silinen dosyalardan da hiçbir iz bırakmayan programın daha birçok özelliği mevcuttur.

4- Bitdefender Antivirus Free Edition

Bu virüs programı bilgisayarı yormadan etkili bir koruma sağlar. Ücretsiz olarak kullanım imkanı sunan Bitdefender, basit ve sade bir arayüzle kolay kullanım imkanına sahip olduğu gibi dünyada birçok kullanıcı tarafından tercih edilmektedir.
Bu program karşılaşılan bir tehdit durumunda kullanıcıyı uyarır ve kullanıcının isteği doğrultusunda tehlikeyi ortadan kaldırır. Ücretsiz sürümü de ücretli programlar kadar iyidir. Aktif virüs kontrolü adlı bir teknolojiden faydalanan Bitdefender, birçok zararlı yazılımı yakalamakta oldukça başarılıdır. Bu teknoloji sayesinde zararlı yazılımlar anlık olarak sunucudan çekiliyor ve anlık olarak koruma sağlanıyor. Anti-rootkit özelliğiyle rootkit yazılımlarına karşı da önlem alan program, tehlikeli olabilecek web sitelerine karşı da kullanıcıyı uyararak özlem almayı sağladığı gibi kimlik bilgileri gibi önemli materyallerin üçüncü bir şahısın eline geçmesini engelliyor. Aynı zamanda kredi kartı vb hırsızlıklara karşı da kullanıcıları bilgilendiren antivirüs programı, internet kullanıcıları tarafından daha çok tercih edilmektedir. Bunun sebebi ise internet üzerinde daha etkili koruma sağlamasıdır.

5- Panda Free Antivirus

Cihazı tehditlerden koruyarak tamamen güvenli bir hale getirebilen Panda’nın, bilgisayarlara yönelik yazılımının yanı sıra telefonlara yönelik yazılımı da mevcuttur. Geçimiste Panda Cloud olarak hizmet veren uygulama son güncellemelerle Panda Antivirüs adını almıştır. Panda şirketinin son yapımlarından biri olan yazılım, ücretsiz şekilde dağıtıldığı gibi üstün bir korumaya ve birçok özelliğe sahiptir. Windows 8 Metro arayüzü tasarımına benzeyen arayüzünün kullanımı oldukça basittir.
Antivirüs seçeneğiyle cihaz tamamen taranabilir ve karşılaşılan tehditler neticesinde kullanıcıya ne yapılacağı sorulur. Kullanıcı dilerse virüsü karantinaya alabilir, dilerse de dosyayı tamamen ortadan kaldırabilir.
Usb Aşısı özelliği sayesinde bilgisayara takılan aygıtların taramasının yapılması ve aynı şekilde aygıtlara zararlı yazılım bulaşması engellenmiş oluyor.
Bilgisayara bulaşıp da temizlenmesi zor olan virüsler için de bir seçenek sunan Panda, kurtarma kiti sayesinde cihazı eski haline döndürüp bu virüslerin temizlenmesini sağlamaktadır.
İşlem izleme özelliği ile yapılan işlemler takip edilir ve gözden kaçırılan zararlı yazılımlar kullanıldığında uyarı vererek bu yazılımların temizlenmesini sağlar.

6- Comodo Free Antivirus

Bu virüs programı, ev kullanıcıları için ücretsiz sunulduğu gibi, oldukça kapsamlı bir yazılımdır. Comodo, virüsleri bulmakla kalmadığı gibi onları bilgisayardan temizler. Temizlenmesi uygun olmayan virüsleri ise size bildirir ve kendine has teknolojisiyle uygulamaları koruma altına alır. Her türlü kullanıcını kullanabileceği bir yazılım olan Comodo, bilgisayarda çalışma yapılırken bulunan zararlı yazılımları sizi rahatsız etmeden koruma altına alır.
Malware, Truva atı gibi güçlü virüslere de karşı koymayı başarabilen yazılım, düzenli güncellemelerle daha iyi hale getirilmektedir. Diğer virüs programlarından farklı olarak, önektin akıllı koruması sayesinde karşılaşılan tüm zararlı yazılımları durdurur.
Düzenli olarak virüs güncellemeleri yapar. Kolay kullanımı sayesinde kullanıcı programı yükledikten sonra hiç bir şeye dokunmasa bile koruma altında olur. Yanlış alarmda bulunmaz ve gereksiz can sıkıcı pencereler açmaz. Programın sahip olduğu defans sistemi ve teknoloji sayesinde tam anlamıyla bir koruma sağlanır.
Ücretsiz olarak yayınlanan bu program, dünya üzerinde birçok kullanıcı tarafından tercih edilmektedir.

7- Microsoft Security Essentials

Adından da anlaşılacağı üzere Microsoft tarafından üretilen bu program, ücretsiz olarak yayımlanmıştır. Dileyen her kullanıcı bu antivirüs programını kullanabilir.
Miscrosof Security Essentials, bilgisayarda karşılaşılabilecek kötü, zararlı yazılımları tespit ederek engeller. Bu programın Türkçe dil desteğinin bulunması da dikkatleri üzerine çekmektedir.
Kolay bir arayüz ve kullanıma sahip olan bu program, aldığı güncellemeler sayesinde bilgisayarınızı son teknoloji ile korur. Simgesi üzerinde bulunan renkler sayesinde cihazın güvende olup olmadığını anlamak mümkün.
Küçük ve yer kaplamayan yapısıyla sessizce arka planda çalışan bu uygulama, yapımı itibariyle bilgisayarı yormadan çalışır. Düşük donanım özelliklerine sahip bir cihazda bile çalışabilen Microsoft Security Essentials, yüksek koruma ve güvenlik sağlar.
Birçok özelliği bulunan virüs programı, dünya üzerindeki birçok Windows kullanıcısı tarafından kullanıldığı gibi, yer kaplamayan ve yormayan yapısıyla çok tutulmaktadır.
Microsoft’un tüm işletim sistemlerinde sorunsuzca çalışabilen virüs programı, Microsoft’un Windows XP desteğini kesmesi nedeniyle son güncellemeden sonra Windows XP’de çalışmamaktadır.

8- Kaspersky Free

Bu virüs programı Windows işletim sistemi kullanıcıları tarafından ücretsiz bir şekilde indirilip kullanılabilir. Ücretsiz olmasının yanı sıra en etkili ve en hızlı antivirüs programlarında biridir. Etkili performansının yanı sıra işlemleri hızlı bir şekilde halletmeyi başaran virüs programının dünya üzerinde birçok kullanıcı tarafından sevilerek kullanıldığı gözlemlenmektedir.
Kaspersky, tehlikeli indirmeler yapan web sitelerini otomatik olarak engelleyerek erişimi kısıtlar. Bu web sitelere erişim engeli kaldırılmadığı sürece erişmek mümkün olmaz. Para ve kişisel veri çalmak üzere gönderilen e-postalara karşı uyarı vererek uzak durmanızı sağlar. Ayrıca veritabanlarını sürekli günceller ve yeni oluşan tehditlere karşı yüksek güvenlik önlemleri de sağlar. Tek kötü yanı ise Kaspersky Internet Security programında bulunan gizlilik koruma, online bankacılık ve alışverişlerde koruma gibi özelliklerin birçoğunun virüs programında yer almaması.
Sistem kaynaklarını önemli ölçüde tüketmeyen virüs programı Kaspersky Free, bilgisayarı yormandan çalışmaktadır. Windows XP’den Windows 10’a kadar tüm işletim sistemlerinde sorunsuz çalışan Kaspersky, üstün güvenlik ve koruma sağlamayı başarıyor. Güvenli bir şekilde bilgisayar taraması yapıp tehditlerden uzak durmak isteyen kullanıcıların tercihi olan Kaspersky, ücretsiz yayımlanmasıyla kullanılmayı başarmıştır.

9- ESET NOD32

ESET NOD32, bilgisayar ve kimlik avı korsanlarına karşı üstün koruma sağlayan bir virüs programıdır. Virüsler, Truva atları, casus yazılımlar, solucanlar gibi tehditleri keşfedip hemen ortadan kaldıran NOD32, ücretli olmasına rağmen dünya üzerinde çok geniş bir kullanım kitlesine sahiptir. Aynı zamanda oyun gibi sunumlarda, açılır pencere gibi rahatsız edici davranışlardan kaçınır.
Yapay zekâsı ile dünya üzerinde ödül almayı başarmış bir virüs programıdır. 2019 sürümüyle daha fazla geliştirilen program, dünya üzerinde birçok şirket tarafından kullanılmaktadır.
Antivirüs ve antispyware özelliğiyle çevrimiçi ve çevrimdışı olarak her türlü kormayı sağlar ve kötü amaçlı yazılımların yayılmasını önler. Gelişmiş bellek tarayıcı özelliği sayesinde derinlemesine taramalar yaparak virüslerin daha rahat algılanmasını sağlar. Bulut tabanlı tarama ile sürekli güncel veritabanlarından yararlanarak hızlı tarama yapmayı sağlar. İndirilen dosyaların henüz daha indirirken taramasını yapan NOD32, host tabanlı saldırıları da önlemektedir. Yeni eklenen UEFI tarayıcı özelliğiyle, bilgisayar açılırken oluşabilecek tehditlerden bile koruma sağlar. Daha birçok da özelliği bulunan virüs programı, neredeyse her alanı koruyor diyebiliriz.

Önceki İçerikX3 Albion Prelude Sistem Gereksinimleri
Sonraki İçerikDeprem İzolatörü Nedir?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz