Zyxel Kablosuz Modem Wifi Şifresi Nasıl Değiştirilir

7
37388

zyxel-wifi-sifresi-degistirmek

Modemimde kablosuz ağ şifremi nasıl oluştururum ya da değiştirebilirim?

Modeminizin kablosuz Ağ Şifresini oluşturmak ya da değiştirmek için modeminizle bilgisayarınız arasında Ethernet kablosunun (Modeminizle birlikte verilen sarı kablo) takılı olması gerekmektedir. Modeminizde kablosuz ağ şifresi oluşturmak ya da değiştirmek için modeminizle birlikte verilen kurulum kılavuzu ya da aşağıdaki linklerde bulunan dokümanlar yardımı ile yapılandırabilirsiniz.
zyxel-modem-arayüz-sifresi

İlk olarak yukarıda anlatıldığı gibi modeme bir ağ kablosu bağlayarak modem ip adresi yazılmalıdır.Zyxel modemlerin arayüz ip adresi ise http://192.168.2.1/login.html olarak belirlenmiştir.

Modeminizin varsayılan erişim şifresi “ 1234 “ ya da “ ttnet”(mutlaka küçük harflerle olmalı) ‘dir. Varsayılan şifreyi değiştirmiş ve yeni şifreyi unutmuşsanız bu iki şifre ile modeminize erişemeyebilirsiniz. Bu durumda aşağıdaki adımları izleyerek modeminizi resetlemeniz (Fabrika Ayarlarına Geri Döndürme) gerekmektedir. Modeminizi resetlediğinizde erişim şifresi yine “ 1234 “ ya da “ ttnet” olacaktır.

wifi-sifresi-degistirmek

Sol bölümden ise Kablosuz Ağ Güvenliği Ayarlarına giriş yaparak karşınıza gelen ekranden Parola bölümüne istediğiniz şifreyi yazabilir ve işlemi tamamlamış olursunuz.

Önceki İçerikBilgisayarımın İp Adresini Nasıl Öğrenebilirim
Sonraki İçerikSamsung Telefonumu Bilgisayar Nasıl Bağlayabilirim
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

7 YORUMLAR

  1. Merhaba;
    Öncelikle zyxel modemlerin arayüz ıp adresi 192.168.1.1 dir.şifre gelince 1234 yada ttnet ile giriş yapın.solda menülerden Ağ-kablosuz ağ içerisinden ön paylaşımlı anahtar kısmına giriş yapıp şifreyi değiştirebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz