Ziraat Bankası Müşteri Hizmetleri Numarası

1
2094

Ziraat Bankası Müşteri Hizmetleri Numarası
Geçmişten Günümüze Ziraat BankasıZiraat Bankası Ahmed Şefik Mithad Paşa öncülüğünde 1863 yılında Pirot kasabasında memleket sandıkları oluşturulurken Türk geleneklerinde yer alan yardımlaşma ve imece geleneklerinden esinlenerek kurulan bankadır. 15 Agustos 1888 tarihinde modern finans kuruluşu olarak Ziraat Bankası tarihinde faaliyette bulunan şubelerini açmaya başlayan bankacılık faaliyetlerine geçmiştir. 1. Dünya savaşında Ege bölgesinde işgale uğranması nedeniyle İzmir’de bulunan Ziraat Bankası şubesi Yunanlıların himayesine geçmiştir ve Yunanlılar İzmir’de kurdukları Ziraat Bankası İdare Merkezine bağlanmıştır. 1920 de Mustafa Kemal Atatürk’ün emirleri üzerine Türkiye’nin her yerindeki Ziraat Bankası şubeleri Ankara Ziraat Bankasına bağlanmış ve genel merkezi Ankara olmuştur. 1922 yılında İzmir’deki Ziraat Bankası İstanbul’daki Ziraat Bankası genel merkez olan Ankara şubesine bağlanarak eski gücüne kavuşmuştur. 1924 yıllında çıkarılan kanunla birlikte ziraat bankası tam anlamıyla devlet bankası olmaktan çıkıp anonim bir şirket haline gelmiştir.  1975 tarihinde Hamburg’da temsilcilik yapıp Kıbrıs’da 3 tane Ziraat Bankası şubesi açılmıştır. 1981 tarihinde ise Türkiye’de bir ilk kez gerçekleştirilen Ziraat Bankası Müzesi olmuştur. 1988 tarihinden itibaren alınan kararlarla birlikte tarıma desteği arttıran Ziraat Bankası Güneydoğu Anadolu Projesi kapsamında bir çok çftçiye düşük faizli krediler vermiş ve emekçinin arkasında durmuştur. 2001 tarihinde kriz sebebiyle Türkiye Emlak Bankası ile birleşmeyi sağlamış ve Ziraat Bankası bünyesine almıştır. 2001 krizinin yol açtığı enflasyon nedeniyle ortak bir yönetim kurulu olarak diğer bankalarla birleşmiş ve yönetime Ziraat Bankası geçmiştir. Bu durum 2005 tarihinde sona ermiştir. Türkiye’nin ilk kamu bankasıdır.

Müşteri Temsilcisi Numarası
Ziraat Bankası müşteri hizmetleri temsilcisi ile görüşebilmek ve finansal işlemlerimizi yapabilmemiz için telefon bankalığı müşterisi olmak şartı vardır yani telefon bankacılığı müşterisi olmayan bir kişi finansal destek hakkında bilgi alınmamaktadır. Ziraat Bankasının müşterilerine sunduğu 7 gün 24 saatlik hizmet telefon ile gerçekleştirilmesi gerekmektedir ve bu iletişim içinde 444 00 00 ve 0850 220 00 00 numaralardan Ziraat Bankası müşteri temsilcilerine ulaşarak yapacağımız işlemler için kolay ve pratik bir işlem sağlanmaktadır.

Önceki İçerikGaranti Bankası Müşteri Hizmetleri Numarası
Sonraki İçerik2013 – 2014 KYK Yurt ve Başbakanlık Bursu Başvuru ve Sonuçları
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz