Yurtdışından Gelen Telefonlara Pasaport Kaydı Nasıl Yapılır?

301
21806

Yurtdışından Gelen Telefonlara Pasaport Kaydı Nasıl Yapılır?
Yurt dışından getirilen cihazımı Türkiye’de kullanabilir miyim?

Yurtdışından getirilen telefonlar 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabilmektedir. Cihazın 120 gün içinde kayıt edilmemesi durumunda iletişime kapatılmaktadır.

Kayıt yaptırılma zorunluluğu bulunan cihazlar nelerdir?

IMEI bilgisine sahip cihazların tamamının kayıt altına alınması gerekmektedir. (cep telefonları, dizüstü bilgisayarlar)

Cihazımın IMEI numarasını bilmiyorum. Nasıl öğrenebilirim?

IMEI numarası cihazın *#06# tuşlarına basılmak sureti ile öğrenilebilmektedir

Yurt dışından gelen cihazımı kayıt altına aldırmam için herhangi bir süre sınırı bulunmakta mıdır?

Yolcu beraberinde getirilen cihazların kayıt işlemleri 120 gün içerisinde yapılması gerekmektedir.

Kayıt işlemini nerelerde yaptırabilirim?

Yolcu beraberinde getirilen cihazın sahibi cihazının kayıt altına alınması için gerekli belgeleri tamamlayarak e-Devlet kapısı üzerinden başvurusunu yapar.

E-Devlet kapısından kendisi üzerine kayıt yapılmasına izin verilmeyen kişiler (Yabancı bireyler) aşağıda belirtilen işletmeci abone kayıt merkezlerine başvurur.
AVEA
TURKCEL
VODAFONE

e-Devlet kapısı üzerinden kayıt işlemini nasıl yapılır ve gerekli belgeler nelerdir?

e-Devlet kapısı üzerinden yapılan kayıt işleminde pasaport sahibi, şahsına ait bilgileri e-Devlet şifresi ile www.turkiye.gov.tr İnternet adresinden sisteme girerek cihaz kaydını yaptırabilmektedir. e-Devlet kapısı üzerinden yapılan başvurularda kişiden herhangi bir belge talep edilmemekte olup kontroller elektronik ortamda yapılmaktadır.

Kayıt işlemi öncesinde dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?

IMEI kaydı için kişiye ait pasaportun son iki yıl içerisinde herhangi bir cihaz kayıt işleminde bulunulmamış ve kişinin Türkiye’ye giriş yaptığı tarihten itibaren 120 günü geçmemiş olması gerekmektedir.

Kayıt işlemi için öncelikle ne yapılması gerekmektedir?

Kişinin e-devlet sisteminden kayıt hakkını sorgulaması; harç ücretini yatırması (138.80 TL) ve kayıt işlemlerini tamamlaması gerekmektedir.
Yurtdışından Gelen Telefonlara Pasaport Kaydı Nasıl Yapılır?
Kredi kartı ile ödeme yapabilir miyim?

Yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım izin harcı Maliye Bakanlığı internet vergi dairesi üzerinden kredi kartı ile ödenebilmektedir.

Dekontta dikkat edilmesi gereken husus nedir?

Dekont üzerinde kayıt yapılmak istenen cihaza ait 15 rakamlı IMEI numarası, ad ve soyadın, TC Kimlik numarasının yer alması gerekmektedir. IMEI numarasının doğru olmasına dikkat edilmelidir.

Önceki İçerikTeknosacell İnternet Ayarları Nasıl Yapılır
Sonraki İçerikSahte Alkol Zehirlenmesi ve Tedavisi
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

301 YORUMLAR

  1. illa türk pasaportuyla yurt dışına giriş çıkış yapılması mı gerekiyor yabancı olup burda ikamet eden birisinin pasaportuyla olur mu olursa neler gerekir acaba ???

    • Eğer yabancı pasaport olursa sadece tek numara üstüne kayıt edilebilir yani cihaz tek numara belirlenen numara üstünde kullanılabilir..türk pasaportunu olursa ise 1 ay içerisinde giriş çıkış yapması gerekemektedir ve 2 yıl içinde tek cihaz kayıt edebilir 🙂

  2. pasaportuma girıs kase vurulmamış peki oyle telefonumu actırabılırmıyım
    oğlum 5 yasında onunkine vurulmuş acaba onunkınle acabılırmıyız

  3. ıpone 5 aldım 1500 liraya aldığımda adam kapanmama garantisi verdi ve 1 hafta içinde kapanacak btk.ya baktım ve kontrol aşamasındadır dedi tekrar açtırma sansım varmı pasaportla ürün almanyadan alındı ama rusyaya gidip gelen bi abim var onun üstüne yapsak olurmu.. teşekkürler

    • Elif tablet 3g ise onada pasaport lazim ama 3g li degilse sadece tlfna pasaport lazim yani her ikisindede 3g varsa yani sim kart giriyosa ikisinede ayri pasaport lazim

  4. Merhabalar;

    Benim bir tanıdığımın pasaportu ile kayıt yaptırıcam pasaport sahibinin kendisininde olması gerekiyormu işlemleri yaptırırken gerekiyorsa vergidemi yoksa abone merkezindemi teşekkürler şimdiden

  5. ben iphone 5 aldım passaport yok bişey yok nasıl yapabilirim bu işi eğer pasaportu olan biri varsa para karşılığında kayıt ettirebilirmiyim emei attırabilrimy :'(

  6. Ben tlfnumu yilbasinada acdirmisdim passaportumla ama tlf agrizalandi ve yenisini verdiler ve su an yine kapandi acaba bi öncekini iptal edip bunu acdirma gibi bi sansim varmi yoksa baska bi passaport bulup ve 100 tl ödememi lazim ?

      • ben şuan Londradayım 28 gün sonra Türkiyeye dönüş yapıyorum iphone 5 almak istiyorum pasaport kaydını buradaki havaalanındanmı yaptırmam lazım ve nasıl yaptırmam lazım? Türkiyeye dönünce sadece maliyeden alınan vergi makbuzu ve bayiler kalıyo geriye değilmi? lütfen bilgilendirin

        • Yurt dışından gelen cihazımı Türkiye’de nasıl kullanabilirim?
          5809 sayılı Kanunun “İşletmeciler, kayıp, kaçak veya çalıntı cihazlara, elektronik haberleşme hizmeti veremezler.” hükmü uyarınca cihazların sorunsuz bir şekilde kullanılabilmesi için kayıt altına alınmaları gerekmektedir.

          Kayıt işlemini nerede yaptırabilirim?
          Cihaz kayıt işlemini GSM işletmecilerinin Abone Kayıt Merkezlerinde yaptırabilirsiniz.
          AVEA
          TURKCELL
          VODAFONE

          Detaylı bilgi için: http://www.mcks.gov.tr/tr/KonuDetay.php?BKey=40

  7. Turkcell Iletisim Merkezine evraklari teslim ettik 20 gun sonra Turkcellden mesaj geldi evraklarinizda eksik var islemi yaptirdiginiz Iletisim merkezinden ogrenin diyorlar. Onlari aradim gelin bakalim diyorlar telefonda bilgi vermiyoruz kaydi kardesimin uzerine yaptirdik kardesim yurtdisinda yasiyor. Turkcell Musteri Hizmetlerini aradim durumu anlattim biz bir sey yapamiyoruz Herhangi Timden kontrol ettirin diyorlar.BTK yi aradim onlara belgeler ulasmadigini belirttiler. Ne yapmam gerekiyor sasirmis durumdayim bi oneriniz varmidir acaba?

    Tesekkurler,

    • Şimdi kardeşim bu olay benim başımada geldi.Evrakların eksik olması durumunda btk ya bir dilekçe yazıyorsunuz ve skik evraklarınız dediği evrakların fotokopisini btkya yolluyorsunuz.Bu işlemi işlem yaptırdığınız time giderek izah ediniz.

      Örnek veriyorum
      Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu
      01/01/2013 tarihinde evraklarım tam bir şekilde x şehrinde bulunan x turkcell tim de evraklarımı teslim ederek 00000000000000 imei nolu iphone marka cihazımı kayıt ettirdim.Daha sonra gelen sms ile eksik evrak nedeniyle cihazımın kapatılacağı mesajı geldi.Gereğinin yapılmasını arz ederim şeklinde bir dilekçe yazıp aynı zarf içine evraklarınızı koyunuz ve Bilgi Teknolojileri ve İletişŸim Kurumu YeşŸilırmak Sokak No:16 06430 Demirtepe/Ankara adresine gönderiniz.

      • Cevap icin tesekkurler. Bugun bazi gelismeler oldu onu sizinle paylasayim.Daha once aradigimda Turkcelle sikayet dosyasi actirmistim. Bugun musteri hizmetleri aradi durumu tekrar aktardim detayli olarak. Islemi Izmirdeki TIMde yaptirdigim icin oraya gidemeyecegimi belirttim kendileri O Timi aradilar ve bana donduler evraklarda herhangi bir eksik olmadigini 20.08.2013 TIM tarafindan gonderildigini soylediler yani bana mesajin geldigi gun ve 1 haftaya kadar BTK da evrak kontrol isleminin tamamlanmis olacagini belirttiler. Zaten BTK da evraklarin henuz kendilerine ulasmadigini belirtmisti. Imei sorgulamasini yaptigimda da asagidaki gibi bir ibare cikmaya devam ediyor. O yuzden Turkcellin soylediklerinin dogru olabilecegini dusunuyorum. Siz ne dusunuyorsunuz bu konuda?
        Bu arada ben telefonu da kullanmaya baslamadim zaten. Kullanmaya baslasam sikinti olurmu sizce?

        IMEI numarası abone kayıt merkezince geçici olarak kayıt altına alınmış olup Kurum tarafından evrakları kontrol aşamasındadır.

        • IMEI numarası abone kayıt merkezince geçici olarak kayıt altına alınmış olup Kurum tarafından evrakları kontrol aşamasındadır.

          o zaman işlem başlamıştır arkadaşım 🙂 eğer aksi bir durum olursa dilekçeyi yaz yolla 🙂

  8. şimdi ben yaklasık 20 gun once ıraktan bır s4 aldım ama pasaport bulamıyorum
    ve sımdı haber geldı 1 ay sonra arkadasım turkıyeye gelıyor yurtdısından o zamana kadar beklersem sorun olur mu zaten suan da telefonu kullanmıyorum
    yanı herhangı bır kayıt suresı fılan var mı ?

  9. ben yaklasık 20 gun once bır telefon aldım yurtdısından ama pasaport bulamıyorum suan bunun pasaporta ıslenme suresı dıye bır vakıt var mıdır yoksa yok mudur ?
    yanı zaten telefonu suan kullanmıyorum kapanma dısında herhangı bır zaman sonra pasaport bulup ıslersem sıkıntı olur mu ?

  10. yurt dışından genel s4 açmak icin pasaporta gerek yok demişsiniz , arabistandan gelecek telefon açma işlemini nasıl yapacagımız hakkında detaylı bilgi verirmisiniz ?

  11. Mrb’lar..
    Yurt Dışından Bır Samsung S4 Geldı Bana Yalnız Passaport Yok Yukarda Konuşmalarda Okudugum Kadarıyla
    Malıye’ye para yatırdıkdan sonra e devlet’den işlew yapabılıyormusuz..
    E devlet ıcınde passaport şartmı ?

  12. Merhaba.bana yurtdısından hediye iphone 4s geldi. Pasaportum yok tanıdık da bulamadım maalesef. İşleri düşse yaptırırlar benim 1 işim düştü maalesef yaptıramadık.
    yabancı pasaportuna kayıt için de yeni hat almak gerekiyomuş sanırım ama ben mevcut vodafone hattım da kullanmak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.

  13. ıphone5 aldım ama satan kişi bana yurtdısından geldğini ve kapanacagını soylemedi benım yakın cevremde pasaortla yurtdısına cıkmıs yakın zamanda bırı olmadıgından yurtdısında yasıyan burda calısan bırını bulduk ama ıkmaetgah olmadıgı ıcın işlemi yapamadık ama onun pasaortuna vergi dairesinden işlettik peki artık ben telefonumu artık baska pasaporta işletemez miyim ?

  14. Slm benım bir sorum olcaktı almanyada yaşıyorum türkıyede yaşıyan arkadaşıma ıphone 5 hedıye etım kendısı telefonu kulanamıyor kayıt işlemı gereklı almanyadanda kayit işlemlerı yapa bılırmıyım yardımcı olurmusumuz??

  15. merhabalar;
    yurtdışından telefon getirdi kardeşim ancak 18 yaşından küçük.. maliyeye para yatırıldı pasaportta damga da var ama e devlet vermedikleri için açtıramıyorum. BTK yı aradım yasal velisi ile ana bayilikler de bişiler dolduruldugunda olurmuş ancak Ankara da nereye gitmem gerekiyor birçok ana bayiye gittim olmuyor.. ne yapmam lazım yardımcı olursanız çok sevinirim..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz