www.ogame.com.tr Erişimi Yasaklandı

0
1136

Türkiye’deki internet yasakları içinden çıkılmaz bir hal almaya başlamış gibi görülüyor. Artık herkesin bildiği YouTube yasağı, sık sık yasaklanan bazı Google servisleri, irili ufaklı onlarca sitenin başına gelenler…

Şimdi sıra kimde sorusunun cevabını almamız da pek uzun sürmedi. Gameforge tarafından yayınlanan ve Türkiye’de 600.000’e yakın oyuncusu olan dev online oyun Ogame, Türkiye’de yasaklandı.

Siteye erişmeye çalışan kullanıcılar büyük şaşkınlık yaşadı. www.ogame.com.tr adresinde “T.C. Kartal Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesinin 16.02.2010 tarih ve 2010/44 D.İş sayılı kararı gereği erişime engellenmiştir.” Yazısı yer alıyor.

DNS ayarlarını değiştirerek girmeye çalışan, örneğin OpenDNS kullanan oyuncular sadece “It Works” yazısıyla karşılaştılar.

Popüler bir strateji oyunu olan Ogame, internet tarayıcı üzerinden oynanıyor. Devasa multiplayer yani çoklu oyunculu bu oyun bilim kurgu türüne ait. Oyuncular kendi uygarlıklarını ve filolarını kuruyor, devasa uzay savaşları yapıyor.

Bu konuyla ilgili detaylı bir resmi açıklama olmadı; ancak oyunda bu durum çözümlenene kadar saldırıların durdurulduğu aktarılıyor.

Önceki İçerikDikkat! Stres Ağrı Yapar
Sonraki İçerikM.E.B. EĞİTEK Açık Öğretim Lisesi – www.aol.meb.gov.tr
En güzel kayboluş tarihi bir kentin sokaklarında olur, en güzel unutuş sevdiğiniz bir romanın sayfalarında olur, ama her ikisi de geçicidir. Webmaster, seo uzmanı, sosyal medya uzmanı, amatör fotoğrafçı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz