WordPress Blogunuzu Spamlardan Korumak

0
1053

WordPress Blogunuzu Spamlardan Korumak
Dünyada en çok kullanılan içerik yönetim sistemi bildiğiniz WordPress diyebiliriz ve en alt seviyeden en üst seviyeye kadar herkes kullanmaktadır.Wordpress için ise bu alanda birçok eklenti ve özellik bulunmaktadır.Tabi haliyle bu kadar çok kullanılan bir sistem zamanla saldırılara mağruz kalacaktır ve korunmakta gerekmektedir.Bu spamlar aynı zamanda sitenizde sinir bozudu bir duruma gelecektir ve korunmak isteyeceksiniz.Bizde sizler için WordPress sitenizi Spamlardan nasıl koruyabilirsiniz yada neler yapmanız gerekmektedir onu anlatacağız.

1-Yorum Şablonundaki Url Bölümünü Kaldırmak
Bu işlemi admin panelinden URL kısmınız kaldırarak yapabilirsiniz.Admin panelinden Görünüm > Düzenleyici > Yorumlar (comments.php) yolunu izleyelim. İşaretli kısmı şablondan kaldıralım. (Her temada birebir aynı kod olmayabilir. Mantığını kavramak yeterli.)

2-Google Captha ile Spamları Engellemek
Spam olayından kurtulmak için ise Captha servisini kullanabilirsiniz.Bu işlem için WordPress eklentiler bölümünden Captha eklentisini yükleyerek engelleme işlemine başlayabilirsiniz.Burada farklı sitelerden bu durumu görebilirsiniz.Size yorum yapmaya çalışırken soru soracaktır.Tabi burada botlar bu soruları cevaplayamaz ve sizde rahat bir nefes alırsınız.Eklentinin ayar kısmına girerek Google’dan alacağımız “uygulama anahtarlarını” yazmamız gerekiyor. Gmail hesabımız üzerinden saniyeler içinde ücretsiz “anahtar” edinmemiz mümkün.

Önceki İçerikİstartpageing Nasıl Silinir
Sonraki İçerikUcuza Uçak Bileti ve Satın Alma Seçenekleri
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz