WinRAR – WinZip Alternatifi Dosya Sıkıştırıcılar

0
1501

dosya-sikistirma

Bilgisayar kullanıcılarının sıklıkla kullandığı yazılımlar arasında en çok kullanılanlardan olan dosya sıkıştırma uygulamaları birçok amaçla kullanılmakta. Öyle ki birçok dosya formatını tek bir dosya içine sıkıştırarak hem disk kapasitesinden tasarruf yapılırken hemde dosyaların daha düzenli bir şekilde saklanması sağlanabiliyor. Sıklıkla kullanılan programlar arasında kullanıclar ar arasında ençok tercih edilen WinZip ve WinRAR gibi iki devin yer aldığını söyleyebiliriz. Uygulamaları indirmek için açıklamaların başlarındaki linklere tıklayarak ilgili sayfalardan yazılımları bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Winrar-Winzip

WinRAR : WinRAR güçlü bir arşiv yöneticisidir. RAR ve ZIP dosyaları için tam destek sağlar, 7Z, ACE, ARJ, BZ2, CAB, GZ, ISO, JAR, LZH, TAR, UUE, Z arşivlerinden dosya çıkartılmasını destekler. Güçlü sıkıştırma, ciltler, şifreleme, kendi açılan modüller, yedekleme kolaylıkları WinRAR’ın diğer özellikleri arasındadır.

WinZip : WinZip, orjinal ve en popüler sıkıştırma ve sıkıştırılmış dosyaları açma programıdır. Winzip direkt olarak dosyaları CD ve DVD’ye yazdırabilmektedir. Zip dosyalarını ftp ile upload edebilmektedir Winzip artık resimleri daha yüksek oranda sıkıştırabiliyor, bunun yanında resim boyutlandırma, mail gönderme gibi resimler üzerinde daha fazla işlem yapabilme özellikleri eklenmiş. 7z, IMG, ISO formatlarını da artık destekleyen Winzip, RAR, BZ2, CAB, LHA, Z, GZ, TAR, UUE, XXE, BinHex, Mime ve ZIP formatlarını desteklemektedir.

zip

WinRAR ve WinZip’e Alternatif Yazılımlar:

Bandizip : Bandizip; WinZip, 7-Zip ve WinRAR’ın yanı sıra diğer arşiv formatlarını da destekleyen güvenilir ve hızlı bir arşiv uygulamasıdır. Dosyaları sıkıştırma ve ayıklama işini yüksek hızda arşivleme için çabuk yapar, hızlı “Sürükle ve Bırak” özelliği vardır ve çok çekirdekli sıkıştırma fonksiyonuna sahiptir. Desteklediği formatlar: Zip(z01), ZipX(zx01), TAR, TGZ, 7Z(7z.001), EXE(e01)
Sadece arşivi açma: RAR(part1.rar, r01), ACE, ALZ, APK, ARJ, BH, BZ, BZ2, CAB, EGG, GZ, J2J, JAR, IMG, IPA, ISO, LHA, LZH, LZMA, PMA, TBZ, TBZ2, TGZ, TLZ, TXZ, UDF, WAR, WIM, XZ, Z

Peazip : PeaZip, kendi arşiv formatı Pea başta olmak üzere 7Z, 7-Zip sfx, Bzip2, Gzip, PEA, split TAR ve ZIP formatlarına tam olarak destek verebilen ücretsiz bir sıkıştırma yazılımıdır. PeaZip bunların yanında ARJ, CAB, CHM, CPIO, DEB, ISO, LZH, NSIS installers, OOo files, RAR, RPM, Z gibi formatları da sadece açabilme ve çıkarabilme yönünden desteklemektedir.

IZArc : IZArc, Türkçe dil desteği bulunan bir dosya sıkıştırma ve açma programıdır. Şifreleme, dosya onarma, parçalama ve birleştirme özelliklerini aşağıdaki tüm formatlar üzerinde uygulayabilmektedir. 7-ZIP, A, ACE, ARC, ARJ, B64, BH, BIN, BZ2, BZA, C2D, CAB, CDI, CPIO, DEB, ENC, GCA, GZ, GZA, HA, IMG, ISO, JAR, LHA, LIB, LZH, MDF, MBF, MIM, NRG, PAK, PDI, PK3, RAR, RPM, TAR, TAZ, TBZ, TGZ, TZ, UUE, WAR, XXE, YZ1, Z, ZIP, ZOO.

Önceki İçerikTurkcell Hattıma TL Yüklemek İstiyorum
Sonraki İçerikWindows 7 İşletim Sistemini Türkçe Yapmak
En güzel kayboluş tarihi bir kentin sokaklarında olur, en güzel unutuş sevdiğiniz bir romanın sayfalarında olur, ama her ikisi de geçicidir. Webmaster, seo uzmanı, sosyal medya uzmanı, amatör fotoğrafçı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz