Windows Phone VPN Ayarları Nasıl Yapılır?

0
3977

İnternette gezerken güvenliği önem veriyorsanız ve bulunduğunuz ülkede açık olmayan web sayfalarına girişte sıkıntılar yaşıyorsanız VPN sistemi tam size göre diyebiliriz.Bizde sizler için Windows Phone VPN Ayarları olarak bir konu hazırladık.

Virtual Private Network (Sanal Özel Ağ) teriminin kısaltılmışı olan VPN, basit bir anlatımla internet üzerinde kurulu bilgisayarlar grubundan oluşur. Bu özel bilgisayar ağı, örneğin yerel bir ağa fiziksel erişimi bulunmayan, dışarıdaki bir kişi tarafından ağ kaynaklarına erişmekte kullanılabilir. VPN’ler, güvenilmeyen ağlara bağlanırken bağlantıyı şifrelemek ve güvenli hale getirmek için de kullanılır. Bunun yanında VPN’ler, farklı konumlarda bulunabildiğinden, sizi ülkelerin kısıtlamalarından (yasaklı web siteleri ve IP’ler gibi) da kurtarırlar.

İnternet ortamında bir çok ücretli ve ücretsiz VPN sistemi bulunmaktadır.Bizde sizler için en iyi internet deneyimiz sunan Hide.me sistemini seçtik.Hide.me ile 2 GB bir internet kotası sunmaktadır ve bu sistemin Windows Phone işletim sistemleri için nasıl kuralacağınız göreceksiniz.

Hide.me VPN sisteminden faydalanabilmek için ilk olarak buradan üye olmanız gerekmektedir.Aşağıda gösterildiği gibi mail adresinizi yazarak bu sisteme üyelik işlemini başlatabilirsiniz.

hide-me-uye-olmak
Mail adresinizi yazdıktan sonra mail kutunuza gelen aktivasyon bağlantısına tıklamanız gerekmektedir.Gelen aktivasyon linkinden kullanıcı adı ve şifre belirlemelisiniz.Bu işlemden sorna 2 GB ücretsiz VPN hizmetine sahip olacaksınız.

Hide.me adresine üyelik işlemini tamamladıktan sonra VPN hizmeti için Windows Phone telefonumuz için gerekli ayarları yapmamız gerekmektedir.Windows Phone için ise ilk olarak Ayarlar bölümüne giriniz.Aşağıdaki gibi VPN seçeneğine giriş yapınız.Buradan ise Hesap Ekleme bölümüne giriniz.

windows-phone-vpn-ayarlari
aşağıdaki resimde ise sunucu ayarları ve üye olduğumuz hide.me adresindeki kullanıcı adı ve şifremizi gösterilen yere yazıyoruz.

windows-phone-vpn-indir
Sunucu adı olarak free-nl.hide.me bağlantısını kurunuz.Yukarıda anlattığımı gibi kullanıcı adı ve şifesinden sonra kaydet butonuna tıklayınız.Artık VPN hizmetiniz kullanıma hazır durumdadır.Eğer emin olmak istiyorsanız ve bağlantınızı kontrol etmek istiyorsanız https://hide.me/en/check bu adresten kurmuş olduğunuz VPN hizmetini kontrol edebilirsiniz.

Önceki İçerikTüm Bankaların Eft Saatleri
Sonraki İçerikWireless Şifresi Nasıl Değiştirilir?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz