Windows Bildirimlerini Devre Dışı Bırakma

0
1314

Windows işletim sistemlerinde yerleşik bir özellik olan bildirimler,bilgisyarda bulunan bakım,güvenlik gibi özelliklerin bildirimlerini göstermektedir.Bu özellik çok kullanışlı ve işe yarar bir özellik olmanın yanı sıra bazende kullanıcının sinirlerini bozabiliyor ve kapatmak isteyebiliyor.Windows Bildirimlerini kapatmak için bilgisayarımızda biraz ayar yapmamız gerekmektedir.Bizde sizler için bu ayarlar nasıl devre dışı bırakılır ve nasıl yapılır onu gösterelim..
Bildirimleri devre dışı bırakmak yani kaptmak için ilk olarak sizi en çok rahatsız eden iletileri kapatmanız gerekmektedir.Bu işlemi yapabilmek için ise Denetim Masasına giriş yapmalısınız.

windows-bildirim-ayarlari

Sağ üst bölümde küçük simgeleri seçebilir ve kategori düzeninden çıktıktan sonra karşımzıa gelen ayarlar bölümünden İşlem Merkezi’ni bulmalısınız…

windows-bildirim-ayarlari-1

Buradan sonra aşağıdaki gibi karşınıza ileti bölümleri gelecektir.Buradan istediğiniz kapatabilir yada açabilirsiniz yani seçmek istediğiniz seçebilir ve ayarları kaydedebilirsiniz..

windows-bildirim-ayarlari-3

Eğer bu yöntem ile Windows Bildirimlerini kapatamıyorsanız ve halen bildirimleri almaya devam ediyorsanız.Diğer bir yöntemi deneyebilirsiniz.

Açılan pencerede alt kısımda yer alan Sistem simgelerini aç veya kapat seçeneğine tıklıyoruz.Listeden İşlem Merkezi’ni buluyoruz ve yanındaki açılır menüden Kapalı seçeneğini seçiyoruz.

windows-bildirim-ayarlari-4

Not: Windows bildirimleri Windows 10 işletim sisteminde farklı bir yapıya kavuşacak.Bu anlattığımız yöntemleri ise Windows 7, 8 ve 8.1 sürümlerinde uygulayabilirsiniz.

Önceki İçerikAndroid için Instagram Yenileniyor
Sonraki İçerikGoogle Google+ İle Bağlarını Koparıyor
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz