Windows 8’de Windows Firewall nasıl kapatılır?

0
1452

Güvenlik duvarı nedir?

Güvenlik duvarı, korsanların ve bazı kötü amaçlı yazılım türlerinin bir ağ ya da Internet üzerinden bilgisayarınıza ulaşmasını önlemeye yardımcı olan yazılım veya donanımdır. Bunu yapmak için Internet’ten ya da ağdan gelen bilgileri kullanarak bilgisayarınıza girmesini engeller ya da izin verir.

Güvenlik duvarı, virüsten koruma programı ya da kötü amaçlı yazılım önleme uygulamasıyla aynı şey değildir. Güvenlik duvarları solucanlara ve korsanlara, virüs önleme uygulamaları virüslere ve kötü amaçlı yazılım önleme uygulamaları kötü amaçlı yazılımlara karşı koruma sağlar. Bunların üçü de gereklidir. Windows 8 ile birlikte verilen virüs önleme ve kötü amaçlı yazılımdan koruma yazılımı Windows Defender’ı ya da başka bir virüs önleme ve kötü amaçlı yazılımdan koruma uygulamasını kullanabilirsiniz.

1-Windows Güvenlik Duvarı’nı açmak için Başlat düğmesini Başlat düğmesinin resmi ve ardından Denetim Masası’nı tıklatın. Arama kutusuna güvenlik duvarı yazın ve Windows Güvenlik Duvarı öğesini tıklatın.

2-Sol bölmede Windows Güvenlik Duvarı’nı etkinleştir veya devre dışı bırak öğesini tıklatın. Yönetici izni gerekli Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.

windows-guvenlik-duvari

Windows Güvenlik Duvarı’ndaki Windows Güvenlik Duvarı’nı etkinleştir veya devre dışı bırak bağlantısı
Korumaya yardımcı olmak istediğiniz her ağ konumu altında Windows Güvenlik Duvarı’nı aç’ı ve ardından Tamam’ı tıklatın.

Güvenlik duvarının daha önceden güvenlik duvarı aracılığıyla iletişim kurmasına izin verdiğiniz programlar dahil tüm programların iletişim kurmasını engellemesini istiyorsanız, İzin verilen listesindeki programlar da dahil olmak üzere gelen tüm bağlantıları engelle onay kutusunu seçin.

Önceki İçerikSamsung Telefonlarda Numara Engellemeyi Kaldırma
Sonraki İçerikWindows 8’de Sistem Geri Yükleme Nasıl Yapılır?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz