Windows 8 Sıfırlama Nasıl Yapılır

0
1226

Daha önceden bilgisayarımızda oluşan hatalar yada yazılımsal sıkıntılar için format atardık yada yedekleme sistemi ile sistemi geri yükleme işlemiyle sorunları ortadan kaldırmaya çalışırdık.Windows işletim sistemleri gelişmeye başladıkça bu gibi durumlarda ortadan kalkmış oldu ve biraz daha farklı bir görünüme sahip oldu diyebiliriz.

Artık Windows 8 işletim sistemiyle beraber gelen sistemi sıfırlama özelliği aktif hale geldi ve CD yada USB kullanmadan birkaç tuşa basarak sistemi sıfırlayabilir duruma geldik.Hatta burada size birkaç seçenek sunarak daha geniş bir seçim imkanı sunmaktadır.

Peki bu Windows 8 Sıfırlama işlemi nasıl yapılır onu görelim…
İlk olarak şöyle söyleyelim.Bu işleme başlamadan önce bilgisayarınızda sizi uyaracaktır.Bu işlemde bilgisayarınız elektriğie bağlı olmalıdır aksi halde işleme başlayamassınız.

windows8-sifirlama

Bilgisayarınızı yenilemek için ise Ayarlar — Bilgisayar Ayarlarını değiştir bölümüne tıklıyoruz.Daha sonra ise Kişisel Ayarlar penceresine geliyoruz.Burada karşımıza bizim için iki seçenek çıkacaktır.Bunlar aşağıdaki gibi görselden bakabilirsiniz.

1-Dosyalarınızı etkilemeden kişisel bilgisayarınızı yenileyin
2-Herşeyi kaldırın ve Windowsu yeniden yükleyin

windows8-sifirlamak
2. seçenek yani Herşeyi kaldırın ve Windowsu yeniden yükleyin seçerseniz bu işlem biraz uzun sürebilir ve bu durumda resimde görüldüğü gibi bilgisayarınızda bulunan herşey silinecektir.Eğer mümkünse yedek almanızda fayda var.

İlk seçenekde ise sadece sistem dosyalarına müdahale edecektir ve uyarıda da olduğu gibi kişisel dosyalarınız silinmeyecektir.

Önceki İçerikÜcretsiz 100 GB Bulut Depolama Alanı
Sonraki İçerikHtml Sayfalarına Css Kodları Nasıl Eklenir
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz