Windows 8 Dns Önbelleği Nasıl Temizlenir

0
1273

Windows 8 Ekran Görüntüsü

Bilgisayarınızda giriş yaptığınız sitelerin zamana bilgisayarınıda birikmiş olduğunu görebilirsiniz.Bunun sebebi ise bir sonraki ziyarette daha hızlı giriş yapabilmek içindir.bu ip adreslerini önbelleğinde tutan bir sistemdir.Eğer o daha önce girilmiş ip adresi sizde kayıtlıyken ve girmeye çalışırsanız girememe ihtimaliniz olabilir nedeni ise o ip adresini değişmiş olabilir.Bu gibi durumlar için ise önbellek temizliği yapmanız gerekmektedir.

Bu Dns adreslerinin temizlenmesi gerekiyor.Sadece temizlik yaparak sitelere tekrar giriş yapabilirsiniz.Temizleme işlemi ise gayet basittir.Birkaç komut yazarak temizleme işlemini tamamlayabilirsiniz.

Bu işlem için CMD komut bölümüne açmanız gerekmektedir.Wİndows 8’de ise bu işlem Win+X ile yada “Komut istemi (yönetici)” giriş yaparak açabilirsiniz.

Windows-8-DNS-onbellek-temizleme-1
Daha sonra ise komut satırını aşağıdaki vereceğimiz komutları yazmanız gerekmektdir.Açılan siyah ekranda yani komut istemi penceresinde komut satırına ” ipconfig /flushdns ” komutunu yazıp “Enter”a basın. Evet bu kadar. Böylelikle NS önbellek temizlemesi işlemini yapmış olduk.

Önceki İçerikİş Bank Parakod Nedir-Parakod Ne İşe Yarar
Sonraki İçerikSamsung S3deki Fotoğrafları Nasıl Bilgisayara Atabilirim
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz