Windows 10’da Varsayılan İnternet Tarayıcı Değiştirmek

0
1357

Windows 10 işletim sistemi yeni tarayıcısı olan Microsoft Edge ile birlikte geliyor.Microsoft Edge,İnternet Explorer’a göre daha hızlı ve stabil olarak çalışabiliyor.Yani Microsoft bu sefer çok iddialı bir iş ile rakiplerinin karşısına çıkıyor diyebiliriz.Tabi bu yeni tarayıcının eskiye göre yeni ayarları ve özellikleri bulunuyor.İnternet Explorer’da olduğu gibi Microsoft Edge tarayıcısında da bazı ayarlar birbirine benziyor.Bu ayarlardan biriside Varsayılan İnternet Tarayıcı Değiştirmek..Bu yazımızda ise Windows 10 işletim sisteminde bulunan varsayılan internet tarayıcısını nasıl değiştireceğinizi adım adım anlatıyoruz.

Yeni modern Ayarlar menüsünü açmanız gerekiyor. (Klavyeden Windows + I kısayolu ile veya Hızlı İşlem Merkezi’nden (Tüm Ayarlar) bu menüye ulaşabiliyorsunuz.) Sonrasında “Sistem”e tıklıyorsunuz.

microsoft-edge-ayarlari

Ekranın sol bölümünden “Varsayılan uygulamalar” bölümüne tıklıyoruz.

microsoft-edge-ayarlari-1
Web tarayıcısı bölümünde ise hangi tarayıcıyı kullanmak istiyorsanız o tarayıcıyı seçebilirsiniz.

microsoft-edge-ayarlari-2

Bu bölümden sonra ise ayarlar size kalmış yani hangi web tarayıcıyı kullanıyorsanız aynı yöntem ile seçebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.

Önceki İçerikWindows 10 Sistem Geri Yükleme Noktası
Sonraki İçerikWindows 10 Güvenli Önyükleme Nasıl Başlatılır?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz