Windows 10 Disk Birleştirme Nasıl Yapılır

0
4059

Parçalanma, sabit diskinizin bilgisayarınızı yavaşlatabilecek fazladan işlem yapmasına yol açar. USB flash sürücüler gibi çıkarılabilir depolama aygıtları da parçalanabilir. Disk Birleştiricisi, disklerinizin ve sürücülerin daha etkin çalışabilmesi için parçalanmış verileri yeniden düzenler. Disk Birleştiricisi bir zamanlamaya göre çalışır, ancak disklerinizi ve sürücülerinizi elle de çözümleyebilir ve birleştirebilirsiniz.

Sabit diskinizi birleştirmek için

Disk Birleştiricisi’ni açmak için Başlat düğmesini Başlat düğmesinin resmi tıklatın. Arama kutusuna Disk Birleştiricisi yazın ve ardından sonuç listesinde Disk Birleştiricisi’ni tıklatın.

Geçerli durum’un altında, birleştirmek istediğiniz diski seçin.

Diskin birleştirilmesi gerekip gerekmediğini belirlemek için Diski çözümle’yi tıklatın. Yönetici izni gerekli Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.

Windows diski çözümlemeyi tamamladığında, diskin parçalanma oranını Son Çalıştırma sütunundan denetleyebilirsiniz. Sayı %10’un üzerindeyse, diski birleştirmelisiniz.

Diski birleştir’i tıklatın. Yönetici izni gerekli Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.

Önceki İçerikTürk Telekom TT175 Görüntülü Konuşma Var mı?
Sonraki İçerikAndroid Telefon Nasıl Virüsten Temizlenir?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz