Volkan Konak Kimdir?

0
2234

Volkan Konak Kimdir

Karadeniz müziği adına ün salmış ve beğenilen şarkılarıyla kendisine hayranlık duyulan başarılı bir şarkıcıdır. Volkan Konak Trabzonspor’un kuruluşu ile aynı zamana denk gelen 1967 yılında doğmuştur. Doğum yeri Trabzon Maçka’dır. Üniversiteye kadar tüm eğitimini doğduğu yerde bitirmiş olan ünlü şarkıcı, üniversite eğitimi için İstanbul’a gitmiştir. Burada İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarına girmiştir. Burayı bitiren sanatçı daha sonrasında 1988 yılında aynı üniversitede Sosyal Bilimlerde Master yapmıştır.

Sahip olduğu şarkı söyleme yeteneğine bir yenisini katan sanatçı Karadeniz Müziği içerisinde çeşitli müzik dallarını da harmanlamasıyla değişik eserler ortaya çıkarmıştır.

Volkan Konak ismine Efulim verdiği albümünü 1993 yılında piyasaya sürmüştür. Aynı zamanda ilk albüm olma özelliğini taşıyan Efulim en başta Karadenizliler olmak üzere tüm kesimi kendisine çekmeyi başarmıştır. Bu ilgiyi gören sarkıcı bir sonraki yıl da albüm çıkarmış ve bu albümün ismine ”Gelir misin Belimle” koymuştur. Bu albümü de çıkardıktan sonra askerlik görevi üzerine bir süreliğine şarkıcılık hayatına ara vermiştir.

Vatan görevi olan askerliğini bitirip geri gelen Konak, şarkıcılık kariyerine kaldığı yerden devam ederek 3 aylık bir çalışma sonucu Volkanik Parçalar isimli yeni albümünü sevenlerine paylaşmıştır. Sonraki zamanlarında yani 1988 tarihlerinde kendisine ait olduğu Kuzey Müzik Prodüksiyon firmasından imzalı albümü piyasaya sürmüştür. Albüm ismi Pedalize’dır. 93 yılından o zamana kadar Karadeniz müziğine olan aşkı ile tanınan Konak, her zaman bu aşkından ilham alarak albüm çıkarmaya devam etmiştir. Kendisini dinleyen kitle tarafından da çok sevilen başarılı şarkıcı Karadeniz bölgesine nazaran ülke genelinde de kısa sürede tanınan bir isim olmuştur. Başarıları ve arkasına aldığı sevenleri ile birlikte yapmış olduğu işi her zaman sevdi ve sevenlerini memnun etmek için çalışmalarına neredeyse hiç ara vermeden çalıştı. Çeşitli konserlerle her bölgeden halk ile kucaklaştı onlar ile birlikte oldu. İşini severek yapan ve yapmaya devam eden şarkıcı ileri ki zamanlarda çeşitli dallarda da ödül almayı başardı.

Bu zamana kadar kendisini fark edenler ve haz duyan kitleler tarafınca bir çok dernek ve vakıf tarafından yılın sanatçısı ödülüne layık görülmüştür. 97 yılında ise Politika dergisi tarafından yılın en iyi sanatçısı ödülüne nail görülmüştür.

Volkan Konak, 2000 yıllarında Şimal Rüzgarı adında bir albümü piyasada sevenleri ile paylaşmıştır. Ve büyük te bir ses getirmiştir. Bunun üzerine Dmc Müzik etiketi ile birlikte 2003 yılında Maranda isimli bir albüm daha çıkarmıştır. Maranda albümü bir önceki albüme göre daha çok ses getirdiğinden uzunca bir süre dillerden düşmemiştir. 2006 yılında müzik severlere ve kendi hayranlarına hem söz yazarı hem de besteci olduğunu gösteren Mora adında bir albüm yayınlamıştır. Son zamanlarda 2012 yılında da Lifor albümünü çıkarmıştır.

Önceki İçerikMHK Yeni Başkanı Yusuf Namoğlu
Sonraki İçerikVali Recep Yazıcıoğlu Kimdir?
En güzel kayboluş tarihi bir kentin sokaklarında olur, en güzel unutuş sevdiğiniz bir romanın sayfalarında olur, ama her ikisi de geçicidir. Webmaster, seo uzmanı, sosyal medya uzmanı, amatör fotoğrafçı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz