VLC Player’ın Bilinmeyen Dosya Çevirici Özelliği

0
1785

vlcmediaplayer

Basit bir arayüze sahip olan VLC player açık kaynak kodlu bir media oynatıcı. Bu sayede tüm işletim sistemlerinde sorunsuz çalışabilmektedir. VLC player çok fazla sistem kaynağını tüketmediğini söyleyebiliriz. VLC player kendinden altyazı desteği sağladığı için altyazıları otomatik bularak film içerisinde gösterebilmekte. VLC player’i kurarken istenmeyen ek yazılımlar kullanmanızı istemiyor. Bu bakımdan kullanıcı dostu olduğunu söyleyebiliriz. Yazılım kurulumdan itibaren Türkçe desteği sağlamaktadır. Sesi düşük videolar için VLC playerin en iyi özelliği %400′lere kadar sesi arttırabilirsiniz. VLC player tüm media formatlarını desteklediği için harici bir kodek paketi kurmanıza gerek kalmıyor.

VLC Player bunca basit özelliğinin yanında bilinmeyen bazı özelliklere de sahip. Kullanıcılar her ne kadar media dosyalarını kullanmak için kullanıyor olsada bilinmeyen özellikleri sayesinde birçok yardımcı programdan da kullanıcıları kurtarıyor olacak. VLC player bir media çeviricisi olarak kullanabilirsiniz. İşte

 

VLC Player ile  Video Dosyalarını Dönüştürme:

VLC playerin çevirme özelliğine başlamadan önce elbetteki yazılımın bilgisayarımızda yüklü olması gerekiyor. VLC Media Player linkine tıklayarak yazılımı bilgisayarımıza indirerek kurulumunu yapıyoruz.

1- Ortam > Birkaç Dosya Açın seçeneğini kullanarak Dosya sekmesinden sonraki butondaki Ağ butonunu kullanarak dönüştürmek istediğiniz video dosyasının adresini ekleyin.

vlc-media-player-donustur2

 

2- Alt kısımda linki ekledikten sonra Oynatın seçeneğinin yanındaki oka basarak Dönüştür seçeneğini seçiyoruz.

vlc-media-player-donustur

 

3- Açılan dönüştür sekmesinde aşağıdaki resimde gördüğümüz pencerede Profil kısmında dosyayı kaydetmek istediğimiz formatı seçiyoruz.

vlc-media-player-donustur1

 

 4- Hedef kısmında dosyayı kaydedeceğimiz yeri seçiyor ve dosyaya bir isim vererek işlemimizi Başlat butonuna basarak tamamlıyoruz.

vlc-media-player-donustur3

 

Ve hiçbir yardımcı çevirici program kullanmadan dosyamız kaydetmek istediğimiz yere kayıt olmuş bulunmakta.

Önceki İçerikAynı Ay İçinde 2 Tane İnternet Paketi Alabilirmiyim
Sonraki İçerikKim Arıyor ile Numara Engelleme Nasıl Yapılır
En güzel kayboluş tarihi bir kentin sokaklarında olur, en güzel unutuş sevdiğiniz bir romanın sayfalarında olur, ama her ikisi de geçicidir. Webmaster, seo uzmanı, sosyal medya uzmanı, amatör fotoğrafçı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz