Virüslere Karşı En Güvenli tarayıcı hangisi?

0
968

Geçtiğimiz haftalarda bağımsız bir internet güvenliği araştırma ve test kuruluşu olan NSS Labs tarafından yayımlanan raporlarda, Internet Explorer 9’un zararlı yazılımlara karşı güvenlikte lider tarayıcı olduğu bir kez daha belgelendi.

Internet Explorer SmartScreen filtresi sayesinde , sosyal mühendislik aracılığıyla tasarlanmış zararlı yazılımların saldırılarına karşı diğer tarayıcılara göre kat kat daha fazla koruma sağlıyor.
NSS küresel raporuna göre Internet Explorer 9, tehditlerin %96’sını SmartScreen URL filtresi, ek %3.2’sini de Uygulama İtibarı sistemi ile yakalayarak kötü niyetli yazılımları engellemede %99’un üzerinde bir başarı oranı gösterdi.

Zararlı yazılımları engellemekteki hızından da anlaşılabileceği üzere; Microsoft, SmartScreen’in sunduğu koruma ve kaliteyi geliştirmeye devam etmekte. Ekim 2011 NSS raporundan bu yana SmartScreen filtresinin bir tehditi engellemesi %28 daha hızlı hale geldi, ve Uygulama İtibarı da ortalamaya dahil edildiğinde engelleme hızındaki bu artışın %85’e çıktığını görülüyor.

Sadece teknolojinin etkinliği değil, sosyal tasarımlı zararlı yazılımları tespit etme hızı da geliştirilmiş durumda. Internet Explorer 9 kullanıcıları açısından ise bu, çok daha az virüs ve güvenlik sorunu anlamına geliyor.

Önceki İçerikB2C Nedir?B2C Çeşitleri Nelerdir?
Sonraki İçerikMarmaris Hakkında Bilgiler – Nasıl Gidilir?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz