Uzun Süre Bilgisayar Kullananlar İçin Sağlık Önerileri

0
1234

Günlük hayatımızda artık fazla hareket etmediğimiz için çeşitli sağlık sorunları karşımıza çıkmaktadır. Bunun en büyük sebebi ise günlük olarak bilgisayar,televizyon yada akıllı telefonları fazla kullandığımızdan kaynaklanmaktadır. Yani belirli aralılarda bu cihazları kullandığımızda ve kullanmadığımız zamanbu cihazlarda uzak durmayı başarabilirsek bazı sağlık sorunlarından kurtulabiliriz.Bizde sizler için bilgisayar vb. cihazlardan kaynaklanan sağlık sorunlarınız için bir yazı hazırladık ve sundur.

Uzun süre bilgisayar karşısında olan kullanıcıların en çok karşılaştıkları sorunlar bildiğiniz gibi göz rahatsızlıkları, bel, boyun, omurga ve bilek ağrıları, uyku problemleri ve obezite yer almaktadır. Bu gibi sorunların başında ise bel ve boyun ağrıları bulunmaktadır. Bu sorundan kurtulmak için ise kullanım oranını düşürmek yada belirli aralılarda egzersizler yapmak gerekmektedir. Sağlıklı bir şekilde bilgisayar kullanımı dediğimiz anda aklımıza gelen duruş ise rahat bir duruş ve rahatsız edici etkenlerden kurtulmak gerekmektedir. Bu sistem dahil olarak ise sırt yelekleri yada bel yelekleri kullanmayı da ekleyebiliriz. Bilgisayar başında eğik ve kambur bir şekilde durmak bazı sağlık sorunlarını arkasında getirebilir. Bilgisayar kullanırken ekran ve göz mesafesi en az 50 cm olmalıdır ve parlak bir ekran kullanılmamalıdır. Aksi halde bel ve göz ağrılarınız kaçınılmaz olacaktır
Uzun zaman bilgisayar ve farklı bir cihaz kullananların karşılaştıkları sorunların sebepleri arasında ise hareketsiz kalmak bulunmaktadır. Bilgisayar kullanımlarından sonra ise mutlaka bazı egzersizleri yapmalısınız yada belirli aralıklarda bilgisayar kullanımlarına ara vermelisiniz.

Diğer bir durum ise akıllı cihazlar ve tabletler olarak değerlendirilebilir. Bu cihazları kullanırken ise boynumuzu eğdiğimiz için boynumuzda ağrılar hatta daha ileri bir hastalı olan boyun fıtığı ile karşı karşıya kalabiliriz .Bu gibi durumlar için çok fazla bu cihazları kullanmamalıyız ve çocuklarımızı uzak tutmalıyız. Atalarımızın dediği gibi Ağaç Yaşken Eğilir ve bu söz aynı zaman da hastalıklar içinde geçerlidir. Genç yaş da oluşan hasarlar ilerisi için çocuğunuzda ve sizde sorunlar çıkartabilir ve tedavisi olmayabilir.

Önceki İçerikAndroid Cihazlara Market Harici Uygulamalar Nasıl Yüklenir ?
Sonraki İçerikBireysel Emeklilik Sistemi Nedir
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz