uTorrent İndirme Hızı Nasıl Artırılır?

1
2401

uTorrent İndirme Hızı Nasıl Artırılır
μTorrent yani bildiğimiz adıyla uTorrent kullanılan torrent indirme programlarından belkide ençok tercih edilenidir. uTorrent, diğer Bittorent istemcilerine göre çok daha fazla özellik içeren, açık kaynak kodlu bir torrent indirme yazılımıdır. Bilgisayar kaynaklarının en az kullanması ve küçücük boyutuyla çok başarılı bir uygulamadır. Program başarılı bir uygulama olsada bazı ufak tefek ayarlarla daha çok verim alınabilmekte. Özellikle indirme işlemiyle ilgili bazı ayarları yaparak daha fazla download hızı elde edebilir dosyalarınızı daha hızlı ve sorunsuz şekilde indirebilirsiniz.
Hızlandırma ayarlarını yapmadan önce utorrent sürümümüzü yenilememiz yararımıza olacaktır veya uygulamaya henüz sahip değilseniz uTorrent linkine tıklayarak uygulamayı bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Uygulama tamamen ücretsiz olup Türkçe dahil birçok dil desteğine sahiptir.

Hızlandırma Ayarları:

1. Programı kurduktan sonra iki kere tıklayarak açın, daha sonra üst menüden “Seçenekler” sekmesinde “Tercihler” butonuna tıklayın.

uttorent

2. Açılan pencerede BitTorrent sekmesine tıklayın Ve resimdeki ayarları uygulayın.

uttorent1

3. BitTorrent seçeneğindeki ayarlamaları yaptıktan sonra “BitTorrent” seçeneği kısmına gelerek aşağıdaki değerleri resimdeki gibi uyguluyoruz.

uttorent2

Maksimum Bağlantı Sayısı: 2500
Torrent başına maksimum eş sayısı: 500
Torrent başına gönderme yuva sayısı: 10

Ardından “Gönderme hızı < %90 ise ek gönderme yuvası kullan” seçeneğinin karşısındaki tıkı da kaldırıyoruz.

4. Bittorent seçeneğindeki ayarlamalardan sonra da “Gelişmiş” seçeneğine girerek ilk önce resimdeki gibi “bt.allow_same_ip” kelimesini bularak ve karşılığını “Doğru” yada “True” yapın.

uttorent3
Daha sonrasında aynı penceredeki “rss.update_interval” değerini bularak karşısındaki değere “20” sayısını girerek değiştiriyoruz.
5. Tamam butonuna basarak işlemlerimizi bitiriyoruz.
İşlemleri tamamladıktan sonra utorrent programınızda daha öncekine göre daha iyi bir indirme hızını görüyor olmanız gerekiyor.

Önceki İçerikKlavyede tuşa basıldığında titretmeyi nasıl kapatabilirim ?
Sonraki İçerikNero ile İso Uzantılı Dosya Nasıl Yapılır
En güzel kayboluş tarihi bir kentin sokaklarında olur, en güzel unutuş sevdiğiniz bir romanın sayfalarında olur, ama her ikisi de geçicidir. Webmaster, seo uzmanı, sosyal medya uzmanı, amatör fotoğrafçı.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz