Usb Flash Bellek Nasıl Biçimlendirilir?

2
6951

usb_flash_memory_keyjpg-wince
Usb Flash Bellek Nasıl Biçimlendirilir?
Eğer flash belleğinizi yeni almışsanız yada içinde istemediğiniz ve silemediğiniz birkaç dosya görüyorsanız büyük ihtimal virüslü dosyalar bulaşmış olabilir.Tabi içinde önemli dosyalarınız yok ise formatlamak sizin için daha iyi bir seçenek gibi görünüyor.
İlk olarak usb belleğimizi bilgisayarımızın usb girişine takıyoruz.
Daha sonra bilgisayarıma giriniz ve usb belleğiniz olarak çıkan bölüme sağ tıklayarak özellikler sekmesine geliniz
biçimlendirme

Karşınıza gelen yeni pencerede “Dosya Sistemi” başlığı altındaki seçeneklerden eğer flash belleğiniz 8GB ve üstüyse NTFS seçeneğini seçin muhakkak. Aksi taktirde Flash belleğin içerisine dosya boyutu 4GB’dan büyük tek parça dosya atamazsınız. 4GG ve altıysa FAT32 veya NTFS seçin ve “Başlat” butonuna basın.

En alttaki “Biçimlendirme Seçenekleri” başlığı altındaki “Hızlı Biçimlendir” seçeneğini işaretleyerek daha hızlı biçimlendirme yapabilirsiniz.

Önceki İçerikAkıllı Telefonlar İçin Ücretsiz Mesajlaşma Programları
Sonraki İçerikHafıza Kartına Nasıl Format Atılır?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

2 YORUMLAR

    • Baran bey bahsettiğiniz tüm dosyalar için farklı silme ve temizleme yöntemleri mevcut.Kullandığınız flash diski farklı bilgisayarda kullandığınız için bu sorun olabilir.O yüzden ilk olarak virüs taraması yapabilirsiniz.
      Örnek olarak New Folder Exe uzantılı dosyayı Removal Tool aracı ile temizleyebilirsiniz.Tabi bunu tüm bilgisayarlara uygulamanız gerekiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz