Ücretsiz Dosya Depolama Servisleri

0
1549

dosya-saklama-servisi

Teknoloji ilerledikçe artık günlük olarak daha fazla dosya saklama ihtiyacına duyuyoruz. Genellikle dosya saklamakta kullandığımız flash diskler ve sabit diskler disk kapasitelerince dosya arşivleyebilmemizi sağlıyor. Ancak bazı durumlar da bu disklerinde yetersiz olduğu olabiliyor. Ayrıca bu disklerin bazılarının taşınması hiçte kolay olmamakla birlikte çokta kullanışlı oldukları söylenemez. Örneğin 3.5’lik bir harici HDD’yi taşımak istediğinizde yanında adaptörü ve kablolarıyla birlikte taşımanız gerektiğinden sıkıntılar yaşayabilirsiniz. İşte bu noktada hayat kurtarıcımız olarak bulut mantığıyla çalışan internet ortamında dosya saklayabileceğimiz dosya servisleri imdadımıza yetişiyor. Bu servislerde açtığınız üyelik sayesinde ister bilgisayarınızda isterse akıllı cihazlarınızda bu dosyalarınıza sorunsuzca erişim sağlamanız mümkün. Şimdi bu servislerden en çok tercih edilenleri sizler için basitçe ele alalım. Gerekli programları indirebilmek için açıklamaların başındaki linke tıklayarak indirebilirsiniz.

dropbox-Yandex.Disk-Google Drive

Google Drive : Google tarafından sağlanan Google Drive hizmetiyle tüm dosyalarınız için güvenli tek bir yerde toplayabilirsiniz. Sizin için önemli olan fotoğrafları, videoları, dokümanları ve diğer dosyaları yükleyip, sonra da ihtiyaç duyduğunuz dosyalara dilediğiniz yerden ve dilediğiniz cihazdan erişim sağlayabilirsiniz. Google Drive size 15 GB’a kadar depolama alanı sağlamakta ve bu alan ücretsizdir.

Dropbox : Program 2GB ücretsiz yedekleme alanı sunuyor. Ancak bazı durumlarda özellikle Samsung kullanıcılarına verilen hediyelerle 50gb’a kadar kapasite artımı söz konusu olabiliyor. Eğer bu yetmezse en fazla 100 GB’ye kadar alanı ücret karşılığı satın alabilirsiniz. Müzik, resim ve diğer belgelerinizi bu alanda tutabilirsiniz. Program bir dosyayı kaydettiğinde ve dosya üzerinde değişiklik yapıldığında bu dosyaları sunucuya yükleyerek günceller, ayrıca eski dosyaları da tutarak herhangi bir hata durumunda geri dönmeyi sağlayabilir.

Yandex.Disk : Rus arama motoru olan Yandex tarafından kullanıcıların beğenisine sunulan Yandex.Disk Türkçe olarak Türkiye’de kullanımda. 11 GB’a kadar depolama kapasitesi sunan Yandex.Disk’e yüklediğiniz belgelere, fotoğraflara, filmlere veya müzik parçalarına internet erişimi olan herhangi bir cihazdan kolayca ulaşabilir; dosyalarınızı, e-posta veya tüm popüler sosyal ağlar üzerinden çevrelerinizle paylaşabilirsiniz. Yandex.Disk kullanıcılara ilk başta 4 GB’lık depolama alanını ücretsiz sunuyor.

Önceki İçerikSpeedTreeRT.dll Hatası ve Çözümü
Sonraki İçerikSamsung Galaxy S5 Su ve Toza Karşı Dayanaklılığı
En güzel kayboluş tarihi bir kentin sokaklarında olur, en güzel unutuş sevdiğiniz bir romanın sayfalarında olur, ama her ikisi de geçicidir. Webmaster, seo uzmanı, sosyal medya uzmanı, amatör fotoğrafçı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz