Twitter Şifre Değiştirme

0
1239

Ülkelerin siyasi stratejilerinde bile rol oynayan, ünlüsünden, pazardaki elma satan yaşlı teyzesine kadar pek çok bireyin düşünce ve duygularını 160 karakter ile anlattığı sosyal ağ olan Twitter’da güvenlik her şeyden önce geliyor. Çünkü yeri geliyor kişiler en mahrem konularını Twitterdaki takipçileri ile DM yolu ile özelden paylaşabiliyor şifrelerinin ele geçirilmesi demek de bu kişilerin bu mahrem konuşmalarının hiç tanımadıkları kişilerin eline geçmesi demek. Olay üstelik sadece özel hayatla da sınırlı değil! Özellikle yüksek takipçili Twitter hesaplarının yüksek maddi değerleri, bazı haksız kazanç elde etme peşinde olan kişilerin iştahını kabartıyor, böylelikle kişilerin şifrelerini kırma gibi ilegal yollar ile Twitter hesaplarını ele geçirmenin yollarını kovalıyorlar. Böyle bir ortamda düzenli Twitter şifresi değiştirmek daha da ayrı bir önem arz ediyor.

Twtitter Şifresi Nasıl Değiştirilir?
Sol üst köşede bulunan kare bir filigran içerisindeki Twitter fotoğrafınızı tıklayın. (Profil ve Ayarlar” yazısı gelecektir bu görselin üzerine geldiğinizde) Açılır bir menü karşınıza çıkacak buradan Ayarlar yazısına tıklayın. Sol bölümde yer alan Güvenlik ve gizlilik bağlantısının hemen altında bulunan “Şifre” yazısına tıklayın. Açılan sayfanın birinci kutucuğuna mevcut şifrenizi, ikinci kutucuğuna değiştirmek istediğiniz yeni şifrenizi, son kutucuğa da bu şifrenin aynısını girip “Değişiklikleri Kaydet” butonuna basın. İşte bu kadar kolay, hesap şifreniz değiştirildi.

twitter-sifre-yenileme
Nasıl Bir Şifre Belirlemeliyim?
Güvenlik açısından seçeceğiniz şifreniz en az 6 haneden oluşmalıdır. Farklı harf kombinasyonlarından ziyade, bir büyük, bir de küçük harf bulundurmanız, güvenlik açısından daha uygun olacaktır. Harflerin arasına mutlaka sayı ve noktalama işaretlerini girmenizi öneririz. Şifrenizi art arda gelen sayı dizinlerinden oluşturmamanızı, sayı+harf+işaret şeklinde farklı birimlerden meydana gelen bir şifre tercih etmenizi güvenliğiniz için önermekteyiz.

Güvenliğim Tehlikede Mi?
Eğer son zamanlarda Twitter hesabınıza sizin kurmadığınıza emin olduğunuz uygulamaların eklenmesi, takip etmediğinizi düşündüğünüz kişilerin takip edilmesi ya da kişisel ayarlarınızın (Gizlilik, profil fotoğrafı vs.) değişmesi gibi durumlar ile karşı karşıya kalırsanız, hesabınız tehlikede demektir. Mutlaka şifrenizi hatta Twitter hesabınızı kaydettiğiniz e-mail adresinizi değiştirmenizi öneriyoruz. Ayrıca hesabınızı korumaya yardımcı olması için telefon numaranızı da kaydetmenizi tavsiye ederiz.

Önceki İçerikGoogle Drive Şifre Değiştirme
Sonraki İçerikGoogle Play Şifre Değiştirme
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz