Trust Flow Nedir – Trust Flow Nasıl Artar

0
1989

Trust Flow Nedir?

Güven akışı olarak da bilinen Trust Flow, bir sitenin güvenilirlik derecesini sembolize eder. Bir sitenin kalitesi, sadece yüksek ziyaretçi sayısı ile anlaşılmaz. Aslına bakarsanız, yüksek ziyaretçi sayısı hiçbir şeyi ifade etmez bile diyebiliriz. İnorganik pek çok yöntemle, günümüzde sitelere ziyaretçi gönderilmesi mümkün. Burada siteyi kaliteli kılan şey, o ziyaretçiler hangi ülkeden geldi? Sitede ne kadar kaldı? Başka sayfaları gezdi mi? Gibi sorulara gelen cevaplardır. Ayrıca site içerisindeki makalelerin içeriği, uzunluğu ve kalitesi de sitenin güvenilirlik seviyesine etki eden faktörler arasında yer alır.

Günümüzde Google, Trust Flow’a yani güven akışına büyük bir önem vermektedir. SEO uzmanlarının yüzlerce dolara yaptığı hizmeti, güven akışı yüksek bir site tek bir yazı ile ihtiva edebilir. Şöyle izah edelim. Bir site sahibi diyelim ki, SEO hizmeti sağlayan A kişisine, makarna kelimesinde üst sıraya çıkmak için 500 TL ödemiş olsun, öte yandan Turst Flow değeri oldukça yüksek bir site sahibi, farklı ülkelerde yapılan makarnalardan oluşan, açıklamalı bir galeri açsın. Böylesi durumda, 500TL’den alınan SEO hizmeti yerine Trust Flow değeri yüksek sitenin makarna kelimesinde üst sıraya gelmesi daha yüksek olabilir. Tabi buna, sitenin makarna ile alakalı içerikleri, sitenin kategorisi gibi faktörler de etki etse de, Trust Flow’un etkisi azımsanmayacak kadar büyüktür.

trust-flow-degeri

Trust Flow Nasıl Artar?

Böylesine büyük bir öneme sahip Trust Flow’un nasıl arttığı da site sahipleri için bir başka merak konusu. Öncelikle şunu belirtelim, doğal olun! Yazılarınız tamamen özgün olmalı, hiçbir yerde kopya içeriğe yer vermemelisiniz. Elinizden geliyorsa, görselleriniz de özgün olmalı. Trust Flow’da hit önemsiz olsa da, ziyaretçilerin sitede kalma süresi önemlidir. Sitenizde durulma sayısına bakın ve bu sayıyı arttırmak için düzenlemeler yapın. (Daha ilgi çekici görseller, benzer yazı-videolar vb.)Sosyal medyalarda sitenizin reklamını yapın. Backlink almayın, insanlar size backlink versin. Yani insanların sizin sitenizi doğal olarak önermesi için çaba sarf edin. Ne kadar doğal gözükürse gözüksün satın alınan backlinkleri Google’ın anlaması büyük olası. Yapay backlinkler de güvenilirliğinizi yani Trsu Flow değerinizi düşürür. İşin özü, Trust Flow değerinizi yükseltmek için ne yaparsanız yapın, doğal olun, özgün olun ve istikrarlı olun.

Ayrıca sitenizin Trust Flow değerini yandaki linkten öğrenebilirsiniz=> https://majestic.com/reports/site-explorer

 

Önceki İçerikStumbleUpon Nedir ve Nasıl Kullanılır?
Sonraki İçerikBermuda Şeytan Üçgeninin Sırrı Nedir?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz