Tema Vakfı Nedir? Faaliyetleri Nelerdir?

0
4166

Türkiye Erozyonla Mücadele ve Ağaçlandırma Vakfı olarak da bilinen Tema, 11 Eylül 1992 yılında kurulmuştur. Ülkemizin çevre sağlığının olması gerektiği şekilde korunması, doğal varlıklara gerekli olan özenin gösterilmesi, toprak örtüsünün korunması ve erozyonla mücadele bu kuruluşun amaçları arasında yer almaktadır. Topraktan gelen barışın doğru bir şekilde kullanılması ve toprağa değer verilmesi için büyük küçük herkes bu kuruluş bünyesinde gönüllü olarak çalışmalarına devam etmektedir. Günümüzde Türkiye’nin en fazla ön plana çıkan sorunları arasında toprağın olması gerektiği gibi kullanılamaması gelmekte. Bu durumun önüne geçilmesi adına Tema vakfı ile birlikte gönüllüler birleşerek faaliyetlerine hız kesmeden devam etmektedir.

Toprağa gerekli olan önemi göstermek, vakfın en önemli faaliyetleri içerisinde yer almaktadır. Özellikle de Genç Tema hareketi ile birlikte ülke içerisindeki birçok farklı noktada çalışmalar yapılmakta ve yeni çalışmalar için de araştırmalara devam edilmektedir. Vakıf, en küçüğünden büyüğüne herkese toprak erozyonu ile alakalı bilgiler verilmekte ve var olan bu durumun doğru bir şekilde giderilmesi adına gerekli olan her türlü şey yerine getirilmektedir. Halkın bu konuda doğru bilinçlendirilmesi adına gerekli olan her türlü adımı atmayı bir görev edinen Tema vakfı, Türkiye’nin çöl olmasını engellemek adına vermiş olduğu mücadeleyi ikinci İstiklal Savaşı olarak nitelendirmekte. Üstelik bünyesine her geçen gün yeni gönüllüler katılmakta ve Tema vakfının genişliği daha öncesinde olmadığı kadar artmaya başlamış durumda.

Tema vakfının en önemli faaliyetlerinin başında gönüllülük çalışmalarını doğru bir şekilde yönlendirmek gelmekte. Minik, Yavru, Genç ve Mezun Tema çalışmalarının her birinde bu alanda daha öncesinden deneyim sahibi olan kişiler gönüllüler ile bir araya gelerek Türkiye’nin gelecekte karşılaşabileceği sorunlar karşısında yapılması gereken şeyleri onlara ileterek bu sorunlara etkili çözümlerin bulunulmasına çalışılır. Bununla birlikte kuruluş gönüllülük çalışmalarını çok daha fazla kişiye ulaştırmak adına yerel basınla ilişkilerin düzenlenmesi ve belirli aralıklarla ağaçlandırma faaliyetleri yapılmaktadır. Eğitim faaliyetlerinde ülkemizdeki erozyonun giderilmesi adına nelerin yapılması gerektiği, bu konuda yapılacak çalışmaların zamanı gibi konularda gönüllülere bilgilendirilmeler yapılmaktadır.

Önceki İçerikYüksek Kan Şekerinin Etkileri Nelerdir?
Sonraki İçerikFaturam Çok Yüksek Geliyor, Ne Yapmalıyım ?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz