Telefonsuz yeni ADSL tarifeleri ve fiyatları

1
1355

Maliye Bakanlığı’nın vergi oranlarını belirlemesiyle birlikte telefonsuz internetin önünde hiçbir engel kalmadı. Ancak kullanıcılar internet servis sağlayıcılarına başvurduklarında hala “çalışmaların devam ettiği ve bu uygulamaya geçilmediği” yanıtını alıyor.

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, Türk Telekom’un sabit telefonu devre dışı bırakan “telefonsuz internet” hizmetinde uygulanacak Özel İletişim Vergisi (ÖİV) oranını yüzde 5 olarak belirledi.
Telefonsuz internetten faydalanmak isteyen aboneler, servis sağlayıcılarına 13 ila 14 TL arasında değişen ek bir ödemede bulunması gerekecek.

Daha önce BTK’dan yapılan açıklamada, telefonsuz internet uygulamasında bakır kabloların kullanılmaya devam edildiği, bu sebeple telefonsuz ADSL uygulamasında da söz konusu olan bakır kablolara ilişkin maliyetlerin (yatırım, bakım, onarım, işletme gibi) bu hizmetin sunulduğu diğer ülkelerde olduğu gibi DSL aylık ücretlerine ilave edilerek karşılandığı kaydedildi.

UYGULAMADA HALA TELEFONSUZ ADSL’E GEÇİLEMİYOR
Ancak maalesef vergi oranlarının belirlenmesi pratikte kullanıcıların bu hizmetten faydalanabileceği anlamına gelmiyor. İnternet servis sağlayıcılarının çağrı merkezlerini aradığımda telefon hattımı kapatıp adsl hizmetinden faydalanıp faydalanamayacağımı sordum.

Fakat aldığım cevaplar hemen hemen aynıydı: “Şu an çalışmalar devam ediyor, bize resmi bir açıklama henüz yapılmadı. Eğer isterseniz şimdiden abonemiz olabilir, daha sonra bu uygulama devreye girdiğinde telefon hattınızı kapatabilirsiniz.”

TTNET çağrı merkezini aradığımda ise yine benzer bir yanıt aldım; ancak biraz daha olayı kurcalayınca Türk Telekom’un bazı ofislerini kullanarak kullanıcıların telefon hattını iptal ettirip adsl hizmetini kullanabileceğini öğrendim. Ancak bunun için çağrı merkezini aramak yetmiyor ve kullanıcıların bu şubelerden birine giderek talepte bulunmaları gerekiyor.

ARALIK AYI İÇİNDE BU HİZMETİ VERMEYE BAŞLAYACAĞIZ
Doğan Telekom Pazarlama ve İş Geliştirme Müdürü Hakan Gökçe Akgün, smile adsl olarak telefonsuz internet hizmetine Aralık ayı içinde geçileceğini ve müşterilerine bu hizmeti ulaştıracaklarını kaydetti.

“Telefonsuz internet”in abartıldığı kadar önemli olmadığını dile getiren Gökçe, Türk Telekom’un bu hizmet için kendilerinden alacağı ortalama 10 TL’lik bir rakamı tüketiciye de yansıtmak durumunda kalacaklarına dikkat çekti. “Yalın ADSL”in kullanıcılar için maliyeti ciddi oranda azaltmadığını belirten Gökçe, kullanıcıların bu hizmetten faydalanırken de ek ödeme yapmak durumunda kalacağının altını çizdi.

TurkNet Bireysel İnternet Hizmetleri Ürün Müdürü Gaye Tatari, yaklaşık 1,5 aydır “telefonsuz adsl” için önbaşvuru aldıklarını dile getirirken, bu hizmete ilerleyen haftalarda geçileceğini sözlerine ekledi. Türk Telekom’un söz konusu sistemine 3 Aralık Cuma günü eriştiğini belirten Tatari, sistemin daha hızlı olabilmesi için Türk Telekom üzerinden yürütülen işlemlerin doğrudan kendi sistemleri üzerinde yapılabilmesinin önemine dikkat çekti.

TEST SÜRECİNİN SONA ERMESİNİ BEKLİYORUZ
Koç.Net Pazarlama Müdürü Aslıhan Keçim ise yaptığı açıklamada şu sözleri dile getirdi: “Yalın ADSL hizmetinin verilmesine yönelik son engel olan vergi oranındaki belirsizliğin, Cuma günü Maliye Bakanlığı’nca yüzde beş olarak açıklanmasıyla birlikte Koç.net, müşterilerine Yalın ADSL hizmeti verme sürecini de başlattı.

Türk Telekom ile karşılıklı altyapı sistemlerinin test edilme sürecinin ardından Koç.net olarak bu ayın içinde tüketicilere aktif olarak Yalın ADSL hizmeti vermeye başlayacağız.” TTNET ve SuperOnline’dan ise bu konuda resmi bir açıklama yapılmadı. (Hürriyet)

Önceki İçerikErkeklere özel mutfak sırları
Sonraki İçerikFacebookda yeni profile geçmek
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

1 Yorum

  1. Türk Telekom yalın internet abonesi olmak isteyen abonelere, “sizi şimdi normal taridfeden abone yapalım; daha sonra siz telefonunuzu kapattırmak için müraacat edeceksiniz” gibi saçma sapan bir yönlendirme yapıyor. Halbuki, bir başka internet sağlayıcıs ( Sade Doping )bunu kendilerinin ve otomatik olarak yapacaklarını söylüyorlar. Bunu anlamakta zorluk çekiyorum!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz