Tarayıcı Çerezlerini Otomatik Olarak Silmek

0
1628

internet-tarayicilari-cerezleri-temizleme
Bildiğiniz gibi internet üzerinde nereye gezerseniz gezin bu gezintilerin bir kaydı mutlaka her zaman tutulmaktadır.Özellikle kullandığınız bilgisayarda yada akıllı telefonlarınızda da bu kayıt tutulmaktadır.Kullandığınız bilgisayarlarda ise internet tarayıcılarınızda bu girdiğiniz sitelerin kayıtlarını tutmaktadır.Tabi bu kayıtların tutulması ve silinmesi sizin elinizdedir.Yani istediğiniz zaman bu kayıtları silebilirsiniz.

Peki bu kayıtları belirli aralıklarda sizin silmeniz yerine bilgisayarınızda otomatik olarak yapmasını istermisiniz.Eğer istiyorsanız bu yazımızı okumanızda fayda var.

Sizler için en çok kullanılan 3 internet tarayıcsının arama kaydı otomatik olarak nasıl silinir onu göstereceğiz.Yani siz tarayıcıyı kapatınca girdiğiniz tüm siteler ve kayıtlar otomatik olarak silinecek ve her girişinizde ve çıkışında aynı işlemi yapacaktır.

İlk olarak Google Chrome tarayıcısı ile başlıyoruz.Bu tarayıcı için Ayarlar bölümüne giriş yapınız ve Gelişmiş Ayarlardan – İçerik Ayarlarına tıklayınız.Daha sonra ise aşağıda işaretlediğimiz yerdeki tiki işaretleyiniz.Bu işlemden sonra tarayıcınızdan çıkış yaptığınızda son girdiğiniz tüm bilgiler silinecek ve kayıt tutmayacaktır.
google-chrome

Diğer bir tarayıcı ise İnternet Explorer.Bu tarayıcıda da aynı ayarlar mevcut.Yani siz çıkış yaptığınızda girmiş olduğunuz tüm bilgiler silinecektir..Ayarlar–Gelişmiş ayarları göster–İçerik Ayarları–Çerezler sekmesindeki Yerel verileri sadece tarayıcımdan çıkana kadar koru seçeneğini işaretleyin.

internet-explorer-ayarlari

Son ayarlarını vereceğimiz Firefox tarayıcısı.Bu tarayıcıda ise Geçmiş için özel ayarları kullansın ve Tutma sınırı seçeneklerinden Firefox kapatılana dek seçeneğini işaretleyin.

firefox-cerez-ayarlari

Bu ayarlardan son kullanmış olduğunuz tarayıcıda en son hangi sitelere girdiğseniz siz tarayıcınızı kapattığınız anda tüm bilgiler silinecektir.Bu işlem nerede işinize yarayabilir deseniz kısa süreli olarak kullanacağınız bir bilgisayar olabilir ve bu gibi ayarları ilk kullanmaya başladığınızda yapabilirsiniz.

Önceki İçerikTwitter’da Karşılıklı Takip Olmadan Direkt Mesaj Atılabilecek
Sonraki İçerikYeni Web Tarayıcısı Vivaldi
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz