Suya düşen telefon nasıl kurtarılır?

0
1011

Cep telefonlarıyla yapılan işler arttıkça nereye giderse gitsin elinden bırakamayanların sayısı da hızla artıyor. Artık sahilde güneşlenirken kitap okuyanlardan çok telefonuyla internete girenler var.

Tabii ki telefonu elinden bırakamayıp tuvalete de sevgili yoldaşıyla birlikte gidenlerin sayısı azımsanmayacak kadar fazla. Doğal olarak bu gibi durumlarda telefonun başına bazı kazalar gelmesi olasılığı artıyor.Telefonunu yanlışlıkla tuvalete düşürenlerin sayısı -itiraf eden az olsa da- azımsanmayacak kadar fazla. İşte cep telefonunu lavaboya ya da daha beteri tuvalete düşenlerin yapması ve yapmaması gerekenler;

1-Telefonun pilini hemen çıkarın ve bir vantilatörün karşısına koyarak tamamen kurumasını bekleyin.
2-Elinin altında vantilatörü olmayanlar için en iyi çözüm telefonu saç kurutma makinesi kullanarak kurutmak.
3-Eğer saç kurutma makinesi almaya gerek görmeyecek kadar az saçınız varsa o zaman en iyi alternatif havlu. Telefonun kapağını ve pilini çıkararak tüm parçaları kağıt veya bez havluya serin ve kurumalarını bekleyin.
4-Nem emici özelliği yüzünden genellikle tuzlukların içine atılan pirinç, telefonun nemini almak için en etkili çözümlerden biri. Telefonu bir kavanoz pirincin içinde bir gece bırakın.
5-Mikrodalga fırınlar ve telefonlar, aynı cümlede bile olmamalı.
6-

Önceki İçerikDizüstü Bilgisayarlarda batarya ömrünü uzatma yolları
Sonraki İçerikKim Milyoner Olmak İster Tarihindeki En Kazık Sorusu
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz