StumbleUpon Nedir ve Nasıl Kullanılır?

0
2481

StumbleUpon Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Sosyal medya platformlarına ait imleme kategorisinde yer alan StumbleUpon, kişilerin ilgi alanlarına paralel siteleri keşfetme konusunda alternatifler sunar. Uygulamanın en benzer yanı Pinterest ile olan yapısal özellikleridir. StumbleUpon’da kullanıcılar beğendikleri bir web sitesi ile karşılaşırsa bunu ilgi alanları doğrultusunda pinleyebilme özelliğine sahip olur.

Programı çalıştırdığınızda ekranda bulunan Stumble düğmesi, birbirinden ilginç yeni web sitelerini karşınıza çıkarır. Bir internet sitesini like ettiğinizde bu site sizin ilgi alanlarınıza girer ve bu şekilde ilgi alanlarınızdaki site sayısı çoğaldıkça, Stumble düğmesi size çok daha doğru sonuçlu internet sitelerini listelemeyi başarır.

Kişisel web sitenizi StumbleUpon’a kayıt ettirmek için, site içeriğinizdeki sayfaları tek tek eklemeniz gerekmektedir. http://www.stumbleupon.com/submit bu bağlantıya tıkladıktan sonra, istek Facebook ile giriş yapıp, ister Google + hesbaınzıla bağlanıp, üyeliğinizi tamamladıktan sonra, internet sitenizi tanıtabilir, sayfalarını tek tek eklemeye başlayabilirsiniz. StumbleUpon’da bir siteye ait günde en fazla 10 sayfa ekleyebilme imkânı mevcuttur. Site sahiplerine tavsiyemiz, tüm sayfalarını elle tek tek eklemeleri, böylelikle sitelerine organik hit çekerler.

StumbleUpon’un sürekli gelişen arayüzünün en iyi özelliklerinden biri de, sayfa eklemenin yanında, fotoğraf ve video ekleme özelliğinin de olması. Kendi Youtube videolarınızı eklediğinizde azımsanmayacak bir izlenme sayısı elde etmeniz mümkün.

StumbleUpon’da sergilenen içerikler güçlü bir kategorilime sistemi ile listelenmiştir. Bu da, kullanıcıların ilgi alanlarının ön plana çıkmasını ve yalnız beğenebileceği tarzda site, fotoğraf ve videolar ile muhatap olmasına olanak tanımaktadır. Pinlediğiniz ve beğendiğiniz sayfaları, Stumble DNA kısmında görüntüleyebilirsiniz. Böylece kendi ilgi alanınıza doğru genel bir bakış yapmanız mümkün.

Uygulamayı kullanmak son derece basit. http://www.stumbleupon.com/ adresinden üye olduktan sonra, üye girişi yapın. İlk üye girişi yaptığınızda karşınıza gelen şablonda, ilgi alanınız olan 10 öğeyi seçin. Start Stumbling düğmesi belirecektir. Buna tıklayın. Karşınıza rastgele gelen içerikleri, “Like”, “Dislike” edin. Yavaşça bir Stumble ağınız oluşmaya başlayacaktır. Youtube videonuzu, sitenizi ya da herhangi bir fotoğrafınızı paylaşmak için http://www.stumbleupon.com/submit adresine gidin. İlk bölüme içerik linkinizi, ikinci bölüme, gönderdiğiniz bu içeriğin ne ile alakalı olduğunu girin. Ancak bu bilgiyi İngilizce girin. Aşağıda bulunan Save bağlantısına tıklayın.

 

 

Önceki İçerikHünnap Meyvesinin Faydaları Nelerdir?
Sonraki İçerikTrust Flow Nedir – Trust Flow Nasıl Artar
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz