Sony Xperia Z3 ve Sony Xperia Z2 karşılaştırması

1
1983

z2-z3-karsilastirma
Günümüzde teknoloji müthiş bir hızla ilerlemekte. Teknoloji, her yapılan cihaza, yeni bir özellik katarak daha geliştirilmesi bakımından da dinamik ve sonsuzdur. Tüm dünyada en çok yenilenip geliştirildikten sonra piyasaya tekrar sürülen ürünlerden biri de telefon sektörüdür. Çünkü bu icadın çıkmasından beri dünya markaları arasında bir üstünlük yarışı var. Tabi bu yarış insanlar arasında lüks yaşama ve en son çıkanı kullanmada da var. Sony Xperi Z serisi de bu lüksü fazlasıyla veren bir telefon.

Sony Xperia Z2 serisinin özellikleri şu şekilde: 20, 7 mp arka kameraya sahip. Baskground defocus özelliği sayesinde istediğiniz arka planı bulanıklaştırabilir ya da netleştirebilirsiniz. Fotoğraflara veya videolarınıza çok çeşitli yaratıcı efektler kullanabilir; renkleri değiştirebilir, görüntü izleri ya da ayna efektleri kullanabilirsiniz. Telefon, net ve yüksek bir ses kalitesine sahip. Tüm ortam seslerinin % 98’e kadarını azaltabilir dijital gürültü önleme sayesinde dışarıdaki sesleri duymazsınız. Bu teknik, aktif gürültü denetimi denilen bir teknoloji esas alınarak düşük frekanslı gürültüleri ortadan kaldırıp yüksek frekanslı gürültülerin herhangi bir şekilde kulağa gitmesini engelleyebiliyor. 5.2 inch ekrana 1920 x 1080 hd görüntülü bir ekran kalitesi sunuluyor. Arıtılmış renk derinliği ve derecelemesi için yalnızca Sony Cep Telefonu ekranlarında bulunan ve yepyeni bir teknoloji olan Live Colour LED ile birlikte gelir. IPS görüntünün her yerinde süper bir izleme açısı ve doğru renkler sağlar. Sony’ e özgü TRİLUMİNOS ekran teknolojisi, daha geniş zengin ve doğal bir renk paleti oluşturur. Xperia Z2 en iyi Sony cihaz işçiliği sunar. En yüksek kalitede malzemeler kullanılarak özenle üretilmiş olan bu cihaz cam panellere sahip tek parça dayanıklı alüminyum bir çerçeveyle gelir.

Sony-Xperia-Z3-Compact

Tasarımında simetri olarak dengelenmiş 5,2 inç ekran, hangi açıdan bakarsanız bakın doğal görüntü sunar. 8.2 mm kalınlık, 163 gram ağırlığa sahiptir. Bu mükemmel cihaz, ince, şık ve en önemlisi de suya dayanıklı bir telefondur. Sadece suya değil toz ve boya gibi kirletici maddelere de dayanıklı ve kaygandır. Cihazınız cebinizdeyken suya girebilir ve hatta su altında çekim yapabilirsiniz. 30 dakikaya kadar 1,5 m derinlikte çekim yapabilirsiniz. Bu teknoloji dünyasında bir çığır açmak demektir. Suya girmeden önce, Micro USB bağlantı noktası, Micro SİM yuvası ve bellek kartı yuvası kapakları sıkıca kapalı olmasına dikkat edin. Sony Xperia Z3, 2.3 ghz hıza sahiptir. % 20’ye kadar arttırılmış grafik performansı sunan güncellenmiş Adreno 330 GPU ( Grafik İşlem Birimi ), en düşük güç tüketimini kullanırken size en gelişmiş görsel 3D oyunlarını sunar. Pil STAMİNA Modu pil gücünüzün gereksiz yere azalmasını engeller. Ekranı kullanmadığınızda bunu algılar ve istediğiniz bildirimler dışında, ihtiyacınız olmayan uygulamaları kapatır. Ekranı uyandırmak için güç düğmesine bastığınız anda her şey kaldığı yerden devam etmeye başlar. İşte bu müthiş özelliklere sahip Sony Xperia Z2 cep telefonu lüksü ve görselliği önemseyenler için kaçırılmaması gereken bir cihazdır.

xl_xl_Sony-Xperia-Z2-lead-624

Sony Xperia Z3 ise bu serinin en son çıkan en son modelidir. Bir önceki modele göre daha hafif ve daha ince. 73 mm kalınlık, 152 gram ağırlığında. İşlemci hızı da 2.5 GHZ ye çıkarılmış. Ekran boyutunda bir değişiklik yok. Ayrıca renk seçenekleri arttırılmış. Kahverengi gibi farklı telefon renkleri oluşturulmuş. Kamera megapixelinde de herhangi bir değişiklik yok. Z2 Ye göre biraz da batarya küçültülmüş. Bunlar dışında pek kayda değer bir değişiklik yapılmamış. Ama Z3, Z2’ye göre görüntü olarak biraz daha şık ve çekici bir görüntüye sahip olduğunu da eklemek gerek.

z3-z2-inceleme

Önceki İçerikAndroid İçin En İyi Yarış Oyunları
Sonraki İçerikAvea Tarifeye Ek Telefon Almak
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

1 Yorum

  1. fazla bir fark yokmuş bu fayata z2 alınır yada hiç alınmaz galaxy s6 beklenir çünkü galaxy s6 RAM İ 4 GB YANİ TELEFONDA ENGERKLİ OLAN HIZ DIR. Dızayn olarak ta aynı en azından dizaynı değişseydi, muhtemelen yeni dizaynını galaxy s6 altı çıktıktan sonra piyasaya sürecek acele etmeyin derim sakın su altındada fotoğraf çekmeyin lakin bu özelliğin garantisini hiç bir firma vermiyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz