Skype Web Beta Sürümü Yayınlandı

0
2204

Microsfot,Skype için sadece program ve uygulama ile değil artık web tarayıcısı üzerinden giriş imkanını ABD ve Birleşik Krallık’ta tüm kullanıcılar için açtı.Microsoft böylelikle diğer mesajlaşma uygulamalarının rüzgarına kapılarak web uygulama sistemini açmış oldu ve kullanıcıların daha kolay bir şekilde sesli ve görüntülü konuşmasını sağlamak istiyor.

Skype Web Uygulamasını kullanmak için ise Internet Explorer, Chrome, Firefox ve Safari tarayıcılarından biri ile giriş yaparak konuşma işlemine başlayabiliyorsunuz.29 Temmuz’da Windows 10 işletim sistemi ile birlikte çıkacak olan Microsoft Edge tarayıcısınında bu tarayıcılar arasına girecek.

Web uygulaması dediğimiz gibi sadece ABD ve Birleşik Krallık üzerined açık yani sadece bu ülkeler üzerinden kullanabiliyorsunuz.Yani web uygulamasını kullanmak istiyorsanız ilk olarak bilgisayarınızda VPN programı kurulu olması gerekmektedir yada biraz beklemek istiyorsanız Skype Web önümüzdeki haftalarda tüm dünya için kullanıma açacağını açıkladı.

Daha sonra ise Skype Web adresine giriş yaparak kullanıcı adınızı ve şifreinizi girmeniz gerekmektedir.Aşağıdaki görselde olduğu gibi giriş yapınız yada isterseniz Facebook hesabınızlada giriş yapabilirsiniz.

skype-web-nasil-acilir

Skype’ın web sürümünde kişisel ve grup halinde anlık olarak mesajlaşma masaüstü ve mobildekinden pek farklı değil. Mesajlaşacağınız kişiye veya gruba bir kere tıkladığınız vakit sohbet ekranı açılıyor ve konuşmaya başlıyorsunuz.
Skype Web uygulamasında Görüntülü Konuşma yada Sesli Arama Yapmak için
Skype Web ile görüntülü konuşma yada sesli arama yapmak için ise Skype Calling ve SkypeWebPlugin adında iki ufak eklentiyi bilgisayarınıza indirip kurmanız gerekiyor.bu iki eklentiyi Web Skype açıldığında “Eklentiyi edinin” şeklinde bir uyarı gelecektir ve bilgisayarınıza indirdikten sonra kurulum yapmanız gerekiyor.Son olarak ise görüntülü konuşma ve sesli arama yapabilirsiniz.

Önceki İçerikWindows 10 Sistem Gereksinimleri
Sonraki İçerikApp Store’da İndirime Sayısı 100 Milyarı Geçti
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz