Silinen Dosyalar Nasıl Geri Getirilir?

0
5994

dosya-bilgi-resim-kurtarma

Recuva ile Dosya Kurtarma
Bazen hata dosyaları sildiğiniz mutlaka olur yada geri dönüşüm kutusunda olan dosyaları silebilirsiniz.Daha sonra ise bu dosyaların lazım olduğuna ama dosyaları geri getirmeyi düşünebilirsiniz.Geri dönüşüm kutusundan sildiğiniz dosyaları geri getirmek mümkündür.Bu gibi durumlar için birçok kurtarma yazılımları mevcuttur.Biz bu programlar arasında Recuva programı ile sildiğiniz dosyaları nasıl geri getirebiliriz onu göreceğiniz.

Recuva programı kolay kullanımı,az yer kaplaması ve türkçe dil desteği ile ençok tercih edilen programların başında yer almaktadır.Recuva programını kendi sitesinden www.piriform.com/recuva ücretsiz indirebilirsiniz.Programda kurulum aşaması olmadığı için indirdiğiniz exe dosyasını indirdikten sonra hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.
recuva-kurtarma-programı

Programı açtıktan sonra hemen size nelerin kurtulabilir durumda olduğunu söylemektedir.Çıkan ekranda resim,dosya gibi hangi tür dosyaların kurtaracağımız seçenekler gelmektedir.Eğer sildiğiniz dosyalar ahngi bölümde ise geri getirme işlemi daha kolay olacaktır.

recuva-dosya-kurtarma

Tek dikkat etmeniz durum ise silinen veriler uzun süre önce silinmiş ise ve silinen veriler yerine başka veriler yazılmış ise veriler geri getirilemez.

Önceki İçerikGeneral Mobile Discovery Dosya Sorunu
Sonraki İçerikGeneral Mobile Discovery ile Hotspot Nasıl Yapılır
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz