Sanal İşletim Sistemleri Oluşturma Programı VirtualBox

0
1656

VirtualBox-sanal-sunucu

Bilgisayarınız üzerinde bulunan işletim sistemine zarar vermeden ve ellemeden istediğiniz gibi sanal bir disk oluşturabilir ve farklı bir işletim sistemi kurmanız yarayan kullanımı basit bir programdır.Windows, Linux, Macintosh ve OpenSolaris gibi işletim sistemlerinin dışında birçok sistem kolayca çalıştırılabilir ve sürekli geliştirilebilen bir programdır.

VirtualBox programı sayesinde mevcut işletim sisteminiz üzerine belirtiğiniz bölümlerde istediğiniz kadar işletim sistemi kurabilir ve bu işletim sistemleri üzerine de farklı programlar kurabilir ve deneyebilirsiniz.Yani bir program denemek istiyorsanız mutlaka VirtualBox programını bilgisayarınıza kurunuz ve daha sonra kurmak istediğiniz işletim sistemi üzerinde denemeler yapabilirsiniz.

VirtualBox programının kullanıcılar için faydaları yani artı yönlerine gelecek olursak..Bunlar çoklu platfrm desteği,ücretsiz ve sınırsız kullanım ve geliştiriciler tarafından en çok tercih edilen yönü ise açık kaynak kodlu olmasıdır.Eski yönü ise diğer sanal işletim sistemi oluşturma programlarına göre her kullanıcıya hitap etmemesidir diyebiliriz.

Program kullanıma gelecek olursak kuracağınız sistemi tamamen siz belirliyorsunuz.Yani kuracağınız işletim sistemine göre yeni kurulacak cihazın sistem özelliklerini belirledikten sonra işletim sistemini kurabiliyorsunuz.
virtualbox-kurulum-nasil-yapilir

Yukarıdaki resimde görüldüğü gibi sol bölümde hangi sistemlerin kurulduğunu görebiliyorsunuz.Yani istediğinizi kolayca kurabilirsiniz.Tabi burada dikkat etmeniz gereken noktalardan en önemli olanları ise HDD ve Ram bellek durumlarıdır.Yani siz ne kadar işletim sistemi kuracaksanız o kadar da HDD gerekecektir.HDD durumunuz biraz fazla olursa sizin için daha iyi olacaktır.

VirtualBox-kurulum

Yukarıdaki bölümde ise ekran kartı ayarlarını yapabiliyorsunuz.Burada yeni kuracağınız sistem için ne kadar ekran kartı miktarı ayırmak isiyorsanız sizin elinizde olacaktır.Bu ayarları yaptıktan sonra yeni kuracağınız sistem bizim belirlediğimiz ekran kartı boyutu olarak olacaktır.

Önceki İçerikBilgisayarın Özelliklerini Gösteren Program
Sonraki İçerikiPhone’dan Bilgisayara Rehber Nasıl Aktarılır?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz