Samsung Galaxy Alpha Format Atmak

0
1064

Android telefonlarda oluşan yavaşlamalar ve kasılmalar nedeniyle müdahale etme şansımız var ve telefonumuzda bilgisayarlarımızdaki olduğu gibi formatlama imkanımız bulunmaktadır.Bu işlem için telefon üzerinden birkaç tuşa kombine bir şekilde basarak uygulayabiliriz.

Tabi bu işlem için 2 farklı yöntem bulunmaktadır.İlk yöntem tuşlar ile yapılan yöntemdirBu yöntemde telefonunuzda desen kilidi varsa ve unutmuşsanız telefonunuz açılmıyorsa bu yöntemi uygulayabilirsiniz.
Yapacağımız işlem ise sırasıyla şöyle…

1-İlk olarak telefonu kapatınız
2-Kapalı konumda iken Sesi Yükselt + Home tuşlarına basılı tutarak Açma Kapatma tuşu olan Power tuşuna basınız..
3-Telefon açıldığında Samsung Logosu görüldüğü zaman tuşlar bırakılır.
4-Recovery kurtarma modu geldiğinde ise gelen menüden Ses Azaltma ve Ses Yükseltme tuşları ile “wipe data/factory reset” daha sonra Açma Kapatma tuşu ile onaylayınız.
6-Açılan menüden Reboot System Now olarak onaylayınız.
7-Bu işlemden sonra formatlama işlemi bitiş olacaktır.

Diğer yöntem ise sadece sıfırlama işlemidir yani telefon üzerindeki menülerden kolayca yapabilirsiniz.Bu işlem için ise İlk olarak Ayalar bölümüne giriş yapınız daha sonra ise yedekle ve sıfırla seçeneğine geliniz.Son olarakda Cihazı Sıfırla olarak başlattığınızda tüm ayarları ve telefonda bulunan herşeyi silecektir.

Not: Eğer mümkünse telefonunuzda ki tüm bilgilerinizi yani kişiler,resimler ve videolarınızı yedekleyiniz.Aksi halde tüm bilgiler silinecektir.

Önceki İçerikSamsung Galaxy Note 4 Format Atmak
Sonraki İçerikSamsung Galaxy Note 3 Neo Format Atmak
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz