Sahte Virüs Uyarıları Nasıl Belirlenir?

0
1344

Son zamanlarda bilgisayar ve akıllı cihaz kullanıcıların en çok başına gelen durum sahte virüs ve sahte uyarılar diyebiliriz.Bilgisayarda yada akıllı telefonda girdiğimiz sitelerden bir reklama yada bir bölümüne tıkladığımızda karşımıza kesinlike bir uyarı gelebilir ve bize farklı uyarılarda bulunabilir.Bu uyarılar genel olarak birşeyler kazandınız yada zengin olma şansını çok yüksek,bilgisayarınızda virüs bulunmaktadır lütfen temizlik yapınız gibi bir uyarı olabilir.Bizde bu yazımızda bu tarz uyarılardan nasıl kurtulabilirsiniz yada neler yapmanız gerekiyor bu uyarılar nasıl belirleyebilirsiniz onları açıklayamaya çalışacağız.

Mutlaka karşınıza gelmiştir.İster bilgisayar kullanırken,istersenizde akıllı telefon kullanırken internete bağlandığınız zaman karşınıza birçok uyarı gelmiştir.Bu uyarılar genel olarak bir çoğu sahte ve birşeyler indirmenizi isteyen uygulamalardır diyebiliriz.Bu gibi uyarıların genel amacı sizleri yanlış yönlendirmek ve gerçekte olan virüslü yada zarar verebilecek dosya yada internet sitesine yönlendirmektir.

Özellikle son dönemlerde ise akıllı cihazlarda boy gösteren bu uygulamalar genel olarak en çok çıkan uyarı ise “Dikkat, bilgisayarınızda-telefonunuzda virüs tespit edildi. şeklindedir.

Özellikle bir Windows kullanıcısı iseniz işiniz biraz daha zor diyebiliriz.Özellikle size önerdiği yani indirtmek istediği Exe uzantılı dosyayı indirdiyseniz ve bilgisayarınıza kurduysanız işiniz biraz daha zor olacaktır ve o kurulumu temizlemek gerçekten zaman kaybından başka birşey değildir.Burada yapmanız gereken en önemli durumlardan birisi bu tarz uyarıları kesinlikle dikkate almayınız ve indirme işlemini gerçekleştirmeyiniz.Aksi halde başınız bir hayli ağrıyacaktır.

Önceki İçerikTürk Telekom TT175 Kablosuz Modem Olarak Kullanmak
Sonraki İçerikAkıllı Telefonlarda Silinen Numaralar Nasıl Geri Getirilir?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz