RJ10,RJ11 ve RJ45 Arasındaki Farklar

0
8532

RJ11 Jakları klasik evlerde kullandığımız telefonların arka kısmına takılan jack çeşitidir. Genellikle 2-4-6 pin şeklinde olanları bulunmaktadır.RJ11’lerin Türkiye’deki telefon sistemine göre bağlantısı yapılması gereken nokta genelde kırmızı-yeşil olarak gösterilmiş olan en ortadaki 2 pindir.6 pinli bir düzende 3 ve 4 , 4 pinli bir jacktada 2 ve 3 nolu pinlere denk gelir.
RJ11’in genel görüntüsü alttaki gibidir.
R45 Jackları genellikle network bağlantılarında kullanılan RJ11’e göre dahada geniş ebatlarda 8 pinden oluşan jacklardır. Eğer evinizde bir modeminiz var ise ethernet bağlantısı yaptığınız soketleri inceleyebilirsiniz.Genellikle 8 pin kullanılarak bağlantısı yapılır bu jacklarda.Ancak bazı tek bilgisayarın kullanıldığı tekli sistemlerde 4 pininde kullanıldığı olmaktadır.
RJ45’in genel görüntüsüde aşağıdaki gibidir:
RJ10 Jacklarını bu iki jacktan bahsettikten sonra belirtmekte fayda olacaktır.RJ10 jacklarıda evlerde kullandığımız klasik telefonlardaki ahize spirali uçlarına çakılan 4 pinli RJ11’e göre daha dar kesitlere sahip olan jack türüdür.Bu jackların en küçük olan türüdür.
RJ10’nin genel görüntüsü:
rj10,rj11 ve rj45 arasındaki farkları resimlerle gösterecek olursak alttaki sonuçlar çıkacaktır.
Bu 3 jack arasındaki farkı en iyi gösterecek görünüm aşağıdakidir:

Önceki İçerikWindows 7 – Bu program düzgün yüklenmedi uyarısı
Sonraki İçerikSGK Kurumuna Ait İnternet Sitesi Üzerinden Sunulan Hizmetler
En güzel kayboluş tarihi bir kentin sokaklarında olur, en güzel unutuş sevdiğiniz bir romanın sayfalarında olur, ama her ikisi de geçicidir. Webmaster, seo uzmanı, sosyal medya uzmanı, amatör fotoğrafçı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz