Resim ve Fotoğraf Format Dönüştürme Programları

0
9454

resim-fotograf-duzenle

Günlük yaşamımıza giren akıllı telefonlar ve fotoğraf makinaları sayesinde bolca fotoğraflar çekip bilgisayarlarımıza kaydediyoruz. Tabi ki güzen anlarımızı fotoğraf olarak kaydetmemiz bizler içinde çok önemli. Ancak gelişen teknolojilerin gün geçtikçe ilerlemesi bazı sıkıntılara da neden olabiliyor. Bunlardan bir tanesi resmin megapixel değerlerinden kaynaklanan kaydolacağı bellek miktarı. Örnek olarak 12 megapiksellik bir resmin 10-15 mb gibi değerleri belki dahada fazlasını bulabileceğidir yada PNG formatında bir dosyayla JPG formatındaki resim arasında boyut olarak çok farklılar olabileceğidir. Bu belki tek tük resimlede gözle görülür farklara neden olmasada toplu olarak sakladığınız belleklerde sıkıntılara sebep olacaktır. Bir diğer karşılaşacağımız sorun ise çektiğimiz resimlerin farklı formatta dosya açan programlara uyum sağlamayacağı gerçeğidir. Bu nedenle de fotoğraf ve resimler arası dosya formatı çeviren programlara ihtiyacımız olacaktır. BMP, JPEG, PNG, TIF, GIF, PCX, TGA, ICO, PSD, JP2, DCX gibi formatları birbiriyle dönüştürerek ve resimlerinizi düzenleyebileceğiniz programlara göz atalım.

Best Free Image Converter

Best Free Image Converter

Best Free Image Converter ile resim dosyalarının formatlarını değiştirebilirsiniz. Best Free Image Converter ile birden fazla resim dosyasını aynı anda dönüştürebilirsiniz. Şu formatları destekliyor : BMP, JPEG, PNG, TIF, GIF, PCX, TGA, ICO, PSD, JP2, DCX Best Free Image Converter ile aynı zamanda resim dosyalarını yeniden boyutlandırabilir, açıklık, kontrast gibi değerleri değiştirebilirsiniz.

Programı İndirmek İçin Linke Tıklayın -> Best Free Image Converter

Free Image Converter

free-image-converter

Free Image Convert , toplu resim düzenleme işlemlerinizi yapmanızı sağlayan Türkçe dil seçeneği de bulanan ücretsiz ve güçlü bir programdır. Program ile aynı klasörde, farklı konumlarda ya da farklı dosya formatlarındaki resimleri toplu olarak yeniden boyutlandırma, yeniden adlandırma, yeniden sıralama ya da dosya boyutunu değiştirebilirsiniz. Desteklediği resim formatları: jpg, png, bmp, gif, tga, pdf (yalnızca kaydeder). bir programdır.

Programı İndirmek İçin Linke Tıklayın -> Free Image Converter

Converseen

converseen

Program ile sınırsız sayıdaki resim ve fotoğraf dosyasını yeniden boyutlandırabilir ve formatlarını istediğiniz herhangi bir resim dosyası formatına kolay ve hızlı bir şekilde dönüştürebilirsiniz. Program dpx, exr, gif, jpeg, jpeg-2000, pdf, photocd, png, postscript, svg, tiff gibi resim formatlarının yanında daha pek çok formatı da desteklediği gibi bu dosyaları tek tek ya da toplu bir şekilde dönüştürerek, yeniden boyutlandırma işlemlerini de yapabilmenize olanak sağlamaktadır.

Programı İndirmek İçin Linke Tıklayın -> Converseen

VarieDrop

VarieDrop

Fotoğraf ve resim dosyalarınız üzerinde toplu olarak boyutlandırma, dosya biçimini değiştirme gibi işlemleri yapmanızı sağlayan ücretsiz bir programdır. BMP, PNG, JPG, TIFF ve GIF dosya biçimlerini destekleyen program ile resim boyutunu, biçimini değiştirebildiğiniz gibi dosya adını da değiştirebilirsiniz.

Programı İndirmek İçin Linke Tıklayın -> VarieDrop

Daha fazla programı incelemek ve denemek istiyorsanız En İyi Resim Dönüştürme Programları isimli makaleye göz atmanızı öneririz.

Önceki İçerik3D T-Shirt Modelleri
Sonraki İçerikYeni Nexus 7 Tanıtım Videosu
En güzel kayboluş tarihi bir kentin sokaklarında olur, en güzel unutuş sevdiğiniz bir romanın sayfalarında olur, ama her ikisi de geçicidir. Webmaster, seo uzmanı, sosyal medya uzmanı, amatör fotoğrafçı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz