Registry Kayıt defterinin bilgilerini nasıl değiştirebilirim?

0
9813

Kullandınğınız işletim sisteminin tüm ayarlarının saklandığı bir veri tabanı olarak söylebiliriz.. bu bilgiler USER.DAT ve SYSTEM.DAT adlı iki dosya içinde saklanır..Birkaç adı daha vardır sistem kaydı ,kayıt defteri gibi….
Bu kayıt defterine ulaşmak için Başlat>Çalıştır> Regedit yazmanı yeterli olacaktır..
Bazı bilgiler Webhocam sitesinde alınmıştır

l HKEY_CLASSES_ROOT – Bu dalda dosya türleri ve OLE (object linking and embedding – nesne baglama ve gömme ) hakkindaki bilgiler saklanir. OLE sistemini kullanan uygulamalar bilgileri bu dalin alt dallarinda alabilirler.
L
HKEY_CURRENT_USER, o anki aktif kullanici için ayrilmis ve ayarlanmis olan degerlerine buradan erisebilirsiniz.

l HKEY_LOCAL_MACHINE – Bilgisayarinizda kurulu durumda bulunan bütün yazilim ve donanim bilesenlerinin bilgileri ve ayarlari bu bölümde tutuluyor. Birden fazla donanim profili programlayabileceginiz için o an aktif olan donanim ve yazilim ayarlari

HKEY_CURRENT_CONFIG bölümünde gösterilirler.
L
HKEY_USERS – Bilgisayarin bütün kayitli kullanicilarinin özellestirilmis ayarlari (renkler, denetim masasi ayarlari vs… ) bu bölümde kayitlidir. Windows’un çoklu kullanici tarafindan özelleştirilme seçenegine sahiptir ancak genelde DEFAULT adinda tek bir kullanicidan söz edilir bu bölümde. O anda bilgisayarı kullanmakta olan kullanicinin özel ayarlari HKEY_CURRENT_USER bölümünde gösterilir.
L
HKEY_CURRENT_CONFIG – HKEY_LOCAL_MACHINE dalinin o anda aktif olarak kullanilmakta olan donanim ve yazilim ayarlarina gitmek için bu daldan yola çikabilirsiniz.

l HKEY_DYN_DATA – HKEY_LOCAL_MACHINE dalinda Windows’un dinamik olarak değisebilen tak ve kullan (Plug-&-Play ) ayarlarinin ve degerlerinin gösterildiği bölüme ulaşmak için kullanılır

Bu bilgileri düzenleme yada silmek için
Başlat>Çalıştır> Regedit
Burada panel 2 kısma ayrılmıştır.sol bölümde kayıtların saklandıgı dosyalar diğer tarafda bu dosyaların ayarlarının bulunduğu özellikler var.
Diğer resimde ise Anahtarları değiştirme işlemini yapabilirsiniz.Sağ tarafda görünen keylerden üzerine sağ tıklayıp modify yada çift tıklayabilirsinizAçılan bölümde ise tıkladıgınız key üzerine bir değer verme işlemi yapabilirsiniz 1 yada 0 gibi
Yada kötü niyetli gördüğünüz istemediğiniz anahtarları silebilirsiniz
Yukaruda bulunan bölümden edit ve yeni bir key anahtar girme durumunuz bulunuyor.
Yada Bu kayıt defterini bilgisayarınıza kayıt etmeniz gerekebilir…Export seçeneği ile uzantısı reg olacak şekilde kayıt etme şansınız var
Enkisa.com… İyi Bloglar

Önceki İçerikRonaldo Cem Yılmaz’a rakip oldu
Sonraki İçerikFacebook şifremi unuttum nasıl değiştirebilirim?Facebook şifremi nasıl öğrenebilirim?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz