Plajı ile Ünlü Sarıgerme

0
1954

Sarıgerme harika doğası ve ünlü plajı ile her yıl turistlerin ilgisini çekmeyi başarıyor. Sarıgerme Köyü özellikle şirin sokakları ve denizi ile huzurlu bir tatil için oldukça ideal. Bunun yanında bölgede bulunan Ortaca ilçesi doğal güzelliklerin yanında tarihi yapıların da bulunması ile Sarıgerme’nin görülmeye değer yerlerinden. Sarıgerme sahilinin hemen karşısındaki , Baba Adası olarak biliniyor. Bu adayı gezmek isterseniz tekne ya da yat yardımı ile buraya gidebiliyorsunuz. Baba Adası’nın en güzel özelliği Sarıgerme’yi tümüyle ayaklarınızın altında gibi seyredebilme fırsatınız sizlere sunmasıdır. Adanın tepe noktasına çıkarsanız burada yer alan eski Roma dönemine ait mezarlık kalıntılarını görebilirsiniz.

Sarıgerme’ye geldiyseniz mutlaka görmeniz gereken bir diğer yer de Pisilis Antik Kenti’dir. Burası adeta tarih kokan bir yer. Pisilis’i biraz geçtikten sonra yer alan İztuzu Plajı da tatiliniz için dinlendirici bir niteliğinde. Denizin doğallığı ve dinginliği ruhunuzu dinlendirecek. Eğer bölgede bulunan Ovacık Köyü’nü ziyaret ederseniz buraya çok yakın olan Aşı Koyu’a yürüyerek gidebilmeniz mümkün. Aşı Koyu’nun dillere destan çam kokulu denizinde hayatın yoğun stresini atabiliyorsunuz. Denizin çam kokuları ile dolu olmasının nedeni plajda bulunan çam ağaçlarıdır. Burada amazon ormanlarının ferahlığı ile mavi denizin sakinliğini hissetmek hiç de zor olmuyor. Yine isterseniz Sarıgerme’nin diğer tatil beldelerine yakın olmasından dolayı gün içinde Fethiye, Göcek ve Dalyan gibi merkezlere gidip gelebiliyorsunuz. 



Sarıgerme’ye ulaşım zor değil fakat çıkış noktanıza göre veya ulaşım tercihinize göre yol bilgileri değişmekte. Fakat ister karayolu ulaşımını isterseniz de havayolu ulaşımını tercih edin ikisi de oldukça eğlenceli geçecektir. Havayolu ile Sarıgerme’ye gelmek çok kolay. İneceğiniz yer Dalaman Havaalanı olduğu için burası Sarıgerme’ye 12 kilometrelik bir mesafede yer alıyor. Buda yollarda zaman kaybetmeyeceğiniz anlamına geliyor. Ankara, İzmir ve İstanbul gibi illerden bölgeye gelecekseniz sürekli ve direkt uçuşlar ile istediğiniz anda Dalaman Havaalanı’nda bulunabiliyorsunuz. Buradan da taksi yardımı ile Sarıgerme merkeze gelmek mümkün. Özellikle çok küçük kaçamaklar için ideal olan Sarıgerme bölgesine ulaşım hızlı ve kolay. Bu yüzden tatil için kısıtlı zamanınız varsa burayı tercih etmenizi öneriyoruz. Eğer zamanınız bolsa ve dilediğiniz gibi bir tatil geçirmek istiyorsanız hemen aracınıza atlayabilirsiniz. Yollar sizin… Bölgeye ulaşım için yollar çok rahattır ve doğal güzellikleri ile harika meyve bahçeleri de molada sizleri bekliyor. Yazın sıcaklarında araç kullanmak sizi yorsa da Ege’nin kusursuz manzarası size yorgunluğunuzu unutturacaktır. 



Bölgeye Dalaman üzerinden ulaşmak istiyorsanız Dalaman merkezi geçin daha sonra ”Dalaman Park Oteli”ni göreceksiniz buradan sağa sapın. Karşınıza Fevziye ile Güzelyurt adında iki köy çıkacak. Bu köyleri de geçin, Sarıgerme Köy sapağına ulaşacaksınız. Buradan sola dönün ve yaklaşık 5 dakika gittikten sonra Sarıgerme’de olacaksınız. Ve harika bir tatil sizi bekliyor. 

 Ulaşım için otobüsü tercih etmek isteyenler de her şehirden Muğla ya da Sarıgerme’nin bölgesi olan Ortaca’ya rahatlıkla gidebilirler. İndiğiniz yerden ise Sarıgerme merkeze minibüsler yardımı ile geçebiliyorsunuz. 

 Sarıgerme’ye ulaştıktan sonra bölgenin mutfağındaki tatları mutlaka denemelisiniz. Genellikle sebze, çeşitli ot, salata gibi protein ağırlıklı yiyeceklerin yapıldığı Sarıgerme mutfağı şık sunumlarıyla da iştahınızı kabartıyor. Yine balık çeşitleri ve mezelerin de tüketildiği bölgede birçok lüks balık restoranı yer almakta. Tatlı çeşitlerinden kızarmış dondurma ve serin içeceklerden doğal meyve suları da Sarıgerme’nin önemli tatlarını oluşturuyor. Özellikle kızarmış dondurma ilk defa yiyecekseniz yerinde olan Sarıgerme’de denemelisiniz. 


Önceki İçerikGizli Cenneti ile Dalaman
Sonraki İçerikPatara’ya Ulaşım ve Bölgenin Doğal Güzellikleri
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz