Patara’ya Ulaşım ve Bölgenin Doğal Güzellikleri

0
4992

Antalya’nın Kaş ilçesinde yer alan ve küçük bir belde olan Patara, tarihi geçmişi ile de görülmeye değer eserleri bünyesinde barındırıyor. Dört bir yanı açıklık olan Patara Türkiye’nin en uzun kumsalının bulunduğu yerdir. Yaz kış fark etmeksizin kumsalın denizi hep dalgalıdır ve bölgede belli dönemlerde yumurtalarını bırakmak için kıyıya ulaşan deniz kaplumbağalarının en sevimli hallerine rastlayabilirsiniz. Bölge aynı zamanda birçok etkinliğe de ev sahipliği yapıyor. Patara’da bu sayede paraşütle atlama, dalış ve kanyoning gibi aktivitelerde bulunabilmeniz mümkün. Bir diğer özellik ise Patara kumunun şifa olarak vücuda sürülmesi. Burada kum kürü yapanlar şifa bulduğunu söylüyor. Güzelliğine düşkün bayanlar ve adrenalin tutkunları için Patara oldukça ideal bir seçim olacak.

Bölgeye ulaşım sağlamak için havayolu ya da karayolunu kullanabilirsiniz. Yaz aylarında özellikle İstanbul’dan Dalaman veya Antalya’ya havayolu ile haftanın yedi günü düzenlenen seferler bölgeye ulaşımı kolaylaştırıyor. Antalya ya da Dalaman’a gelip ardından Patara’ya minibüs yardımı ile geçebilmeniz mümkün. Yine havayolu ile Fethiye’ye gelip daha sonra otobüs yardımı ile Patara’ya geçebiliyorsunuz. Aynı şekilde Kaş ve Kalkan üzerinden Patara bölgesine ulaşabilirsiniz. Fethiye’den Patara’ya gidebilmek için öncelikle Fethiye-Kalkan yolunu takip edin daha sonra Kalkan bölgesine 10 kilometre kala Patara tabelasının bulunduğu yol ayrımına girin yaklaşık 6 kilometre sonra Patara Antik Kenti’ne ve 1 kilometre daha gittikten sonra da Patara’nın eşsiz plajlarına ulaşacaksınız. Bölgeye ulaşım için otobüs ya da minibüsleri tercih edebilir aynı zamanda kendi aracınızla seyahat edecekseniz bazı yol bilgileri edinmelisiniz. Mesela yola çıkış noktanız Antalya ise Patara bölgesine ulaşabilmeniz için yaklaşık 208 kilometre yol almanız gerekiyor. Bu da normal hızla gidildiğinde üç buçuk saate yakın bir süre demektir. Eğer İstanbul ve Ankara gibi şehirlerden yola çıkacaksanız yaklaşık 837 ve 657 kilometrelik yol katetmeniz gerekiyor. İzmir ve buraya yakın bölgelerden Patara’ya ulaşmak isterseniz de yolunuz kısalıyor ve 407 kilometre gibi bir yolu gittikten sonra bölgeye ulaşıyorsunuz. 



Peki Patara’da gezilecek yerler hakkında yeterince bilgi sahibi misiniz? İlk olarak bölgede yer alan Patara Antik Kenti’ni ziyaret etmenizi öneririz. Burada bulunan Athena Tapınağı eski tarihi yapısı ve Likya döneminin kalıntıları ile sizleri buluşturuyor. Ve kentte isterseniz At Safari turlarına katılarak tatilinizi unutulmaz kılabilirsiniz. Daha sonra Ksanthos’u keşfedebilirsiniz. Burası tarihi surların, özenle işlenmiş mezarların ve anıtların bulunduğu bir bölgedir. Kaputaş Plajı da görmeden gitmemeniz gereken kumsalı ile dünya çapında bilinen ve turistlerin tercih ettiği en güzel yer olarak karşımıza çıkıyor. Burada plaja inmek için dik bir merdiven yer alıyor. Görüntüsü oldukça hoş olan bu kumsalın denizi genellikle dalgalı. Patara’da bulunmak için iyi bir neden olan Mavi Marmara ve Toros Yaylaları da görülmeye değer doğal güzellikler arasında. Mavi Marmara’nın güneş ışığı sayesinde parlayan turkuaz rengi denizi ve Toros Yaylalarının temiz havasında yapılan şenlikleri ruhunuzu dinlendiriyor. 



Patara’da her bütçeye göre konaklama yeri mevcuttur. Turizm kapasitesi geniş olan bu bölgede otel, pansiyon ya da kiralamak için uygun fiyatlı evler yer alıyor. Gizli cennet olarak tabir edebileceğimiz Patara’nın eşsiz kumsalı adeta vücudunuzu dinlendiriyor ve gerekli olan enerjiyi vücudunuza veriyor. Yine buraya gelmişken kumsal çevresinde yer alan kafe, bar ve restoranlara uğrayarak bölgenin lezzetlerini daha yakından tadabilirsiniz. Özellikle et ve tavukların soğuk mezeler ile servis edilmesi hoş tatların keşfedilmesini sağlıyor. Gecenin geç saatlerine kadar eğlenmek isterseniz de Patara’da kendinize uygun olan birçok açık mekan bulabilirsiniz.

Önceki İçerikPlajı ile Ünlü Sarıgerme
Sonraki İçerikMuğla Marmaris’e Nasıl Gidilir
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz