Pasaportsuz İphone Kaydı Yapılır mı?

9
17716

Soruyu Gönderenin Adı : Yılmaz / Mail Adresi:

soru : amerikan aldığım iphone model bir cihaz var ama türkiyeye gelince kapandı ve açılmıyor.Nasıl açtırabilirim

Cevap : İlk olarak şunu söyleyim apple marka cihazları ve nokia marka cihazları pasaport kaydı olmadan açtırmak imkansızdır.Yani yurtdışından gelen iphone model cihazlarınızı açtırmak için pasaport şarttır.Pasaportsuz açarım diyen kişilerdende uzak durmanızı tavsiye ederim arkadaşlar 🙂

Peki pasaportunuz var diyelim ama yurtdışına 2 önce gittiniz..Ülkeye giriş tarihinizden itibaren 1 aylık bir pasaport süreniz vardır.Eğer siz bu 1 aylık süreyi aşarsanız pasaport geçerliliğini yitirecek ve işlem yapılamacaktır.

Diğer bir durum ise maliyeye yatacak olan 115 TL ücretindeki harç miktarıdır.Yani yurtdışından bir cihaz getirmişseniz ve açtırmak istiyorsanız 115 TL harç ücreti yatırmak gerekmektedir.

Daha sonra maliyeden verilen harç dekontu ile turkcell,vodafone,avea bayilerinden kayıt işlemi yaptırmak gerekmektedir.Tabi bu işlem içinde belirli bir ücret alınmaktadır.10-20 TL gibi bir ücret alınabilir.

Son olarakda kayıt işlemi için yeni bir durum var.E-devlet ile kayıt yapabiliyorsunuz.Yani E-devlet şifreniz varsa site üzerinden kayıt işlemi yapabilirsiniz.

Önceki İçerikWordPress Pagination Eklentisi
Sonraki İçerikPasaportsuz Nokia Kaydı Yapılır mı?
En güzel kayboluş tarihi bir kentin sokaklarında olur, en güzel unutuş sevdiğiniz bir romanın sayfalarında olur, ama her ikisi de geçicidir. Webmaster, seo uzmanı, sosyal medya uzmanı, amatör fotoğrafçı.

9 YORUMLAR

  1. mm peki ıphone ve nokıa dışında telefonlar için pasaport şart değil değil mi yani htc alıcamda ben pasaportum yok başka bi yolla kayıt yapılır mı ..

  2. annem yurtdışından gelince ıphone 5 getirdi.Pasaporta da işledik fakat telefonuma yasal bir uyarı geldi kapanacağına dair.Bunun iin yapmam gereken nedir?

  3. Kardeşim bende yurt dışında telefon alacam iPhone ama pasaport başka ülkenin pasaport u mesela Azerbaycan Türkiye de bu pasaport ustune işlem yaparmi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz