Outlook Şifresi Nasıl Değiştirilir

10
18998

Outlook Şifre Değiştirme

   Dünyanın en büyük mail ağından biri olan Outlook, üç boyutlu güvenlik sistemi ile pek çoklarının mailleşmede tercih ettiği bir servis haline gelmiştir. Rakibi ile kullanım açısından arasında büyük bir fark bulunsa da, sunduğu bazı teknik özellikler ile ilgi alanları doğrultusunda milyonların cazibesini yakalamayı başarmıştır. Standart olarak bir Outlook hesabı diğer mail hesapları arasında dosya aktarımı, yazı, bilgi aktarımı sağlamaya yarasa da, gelişmiş olarak Microsoft hesaplarının alt yapısını oluşturması sebebiyle özellikle Windows işletim sistemine sahip kullanıcıların, Microsoft hizmetlerinden yararlanmada çokça tercih ettiği bir alandır.

Outlook’da güvenliğinizi telefon numaranızı sisteme kaydederek ve şifrenizi sıkça değiştirerek sağlamanız mümkün. Aşağıdaki adımları takip ederek Outlook şifrenizi değiştirebilirsiniz.

Outlook Hesap Şifresini Değiştirme

  • İlk olarak https://outlook.live.com adresine gidip, Outlook mail adresiniz ve şifreniz ile giriş yapın.
  • Maillerinizin listelendiği alan karşınıza çıkacak, burada sayfanın en sağ köşesinde bulunan Outlook resminizin üzerine tıklayın.
  • Aşağı doğru açılan menüden Account Setting bağlantısına tıklayın.
  • Sol alt bölümdeki mail adresinizin altında bulunan Change Passport yazısına tıklayın.
  • Karşınıza bir kod isteme bölümü gelecektir. Burada, Outlook hesabınıza kaydettiğiniz telefon numaranıza kod göndereceksiniz, kod göndermek için aşağıda bulunan “Send Code” düğmesine basın, telefon numaranıza 4 haneli bir kod gelecektir
  • Karşınıza kod girme bölümü gelecek, buraya telefonunuza gelen kodu girip, Submit butonuna tıklayın.
  • Açılan yeni sayfada yeni şifrenizi girip kaydedin. İşte bu son adımdan sonra Outlook şifreniz değişmiş olacaktır.

Güçlü Outlook Şifresi Seçimi

Yukarıdaki adımları kullanarak şifre değiştirme bölümüne geldiniz mi? Şimdi sıra güçlü bir Outlook şifresi seçmeye geldi. Şifreniz ne kadar güçlü olursa hesabınız o kadar güvende olacağını unutmayın. Size tavsiyemiz, en az 8 haneli bir şifre belirleyin. Şifreniz, en az üç sayı, en az üç harf ve en az iki noktalama işareti içersin. Ayrıca mutlaka harflerden ikisi küçük biri büyük ya da tam tersi, ikisi büyük biri küçük olsun. Ayrıca harfin arkasına harf, sayının arkasına sayı gelmemesine dikkat edin. “Örnek şifre: 1a*2B-3c”

Önceki İçerikDropbox Şifre Değiştirme
Sonraki İçerikAutorun.inf Virüsünü Temizlemek
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

10 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz