Öldükten sonra birbirimizi görür müyüz?

0
1090

Öldükten sonra birbirimizi görür müyüz?
Ümmü Varaka (r.a.), Allah yolunda cihad etme arzusuyla yaşayan ve şehitlik özlemiyle gönlü kavrulan bir hanım sahabe. O cesur ve bilgili bir hanımdı. Dini konularda geniş bilgisi vardı. İslam’ı en güzel şekilde yaşamak için gayret ederdi. Ev halkına ve etrafındaki insanlara dini meselelerde yardımcı olurdu. Bir ramazan günüydü. Bedir harbi hazırlıklara başlamıştı. Ümmü Varaka (r.a.) büyük bir heyecanla Peygamber Efendimiz’e müracaat etti ve şöyle ricada bulundu: “Ey Allah’ın Resulü! Bana müsaade etseniz de sizinle birlikte harbe katılsam! Kim bilir belki de Allah yolunda şehitlik de nasip olur” dedi. Peygamber Efendimiz hiçbir hanımın Bedir savaşına katılmasına izin vermedi. Bu sebepten Ümmü Varaka’ya da müsaade edemedi. Fakat onun yanık hasretini, ısrarlı arzusunu, şehitlik özlemini teskin edecek onu sevindirecek, onu huzura kavuşturacak bir müjde verdi. “Ey Ümmü Varaka! Allah sana şehitlik nasip edecektir” buyurdu. Bir gün ensarlı bir hanım vefat etmişti. Ümmü Varaka (r.a.) kendi kendine: “Acaba öldükten sonra birbirimizi görür müyüz”? diye zihninden geçirdi. İki cihan güneşi Efendimiz evine geldiği bir sırada bu konuyu açtı ve: “Ya Resulallah öldüğümüz zaman birbirimizi görür müyüz ?” diye sordu. Hz. Peygamber (s.a.v.) şöyle cevap verdi: “Can ağaca konmuş bir kuş gibidir. Öyle ki, kıyamet günü geldiğinde her can cesedine girer” buyurdu. Ümmü Varaka’nın (r.a.) biri erkek, biri de kadın iki kölesi vardı. Vefatından sonra onların hürriyetlerine kavuşturulmalarını vasiyet etti. Köle ile cariye hırsa kapıldılar. Bir an evvel hürriyetlerine kavuşma düşüncesiyle aralarında anlaşıp Ümmü Varaka’ya (r.a.) suikast hazırladılar. Odasına zorla girip öldürüp kaçtılar. Bu hadise Hz. Ömer (r.a.) devrinde oldu. Halife bu haberi duyar duymaz: “Resulullah (s.a.v.) doğru söyledi” dedi. Ona müjdelenen şehitliğin gerçekleştiğini anladı. Suçluların yakalanması için emir verdi. Suçlular kısa zamanda yakalanıp gerekli sorgulamaları yapıldıktan ve cürümlerini itiraf ettikten sonra suçlarının cezasını idam edilerek ödediler.
***
BÜYÜKLERİN DUALARI
Hz. Fatma’nın okuduğu dua: Ey yedi kat göğün ve büyük arşın sahibi olan Allah’ım ! Bizim Rabbimiz, her şeyin Rabbi olan yüce Allah… Ey Tevrat’ı, İncil’i ve Kuran-ı Kerim’i indiren, taneyi ve çekirdeği çıkaran yüce Rabbim ! Alnından tutup hesaba çekeceğin her şeyin şerrinden sana sığınırım. Ya Rabbi ! Sen öyle evvelsin ki, senden evvel hiç kimse yoktur. Sen öyle ahirsin ki, zatından sonra hiçbir şey yoktur. Sen öylesine açıkta ve görünürsün ki, senin üzerine hiçbir şey yoktur. Sen öylesine sır ve gizlisin ki, senin önünde hiçbir şey yoktur. Ya Rabbi ! Bana borcumu ödememi ve fakirliğimi gidermemi nasip et.

Önceki İçerikOutlook.com Pop3 Ayarları Nasıl Yapılır
Sonraki İçerikİlaç almak zorundayım nasıl oruç tutmalıyım
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz