Odın ile Android Yazılım Güncelleme

0
2943

Odın ile Android Yazılım Güncelleme

Firmalar tarafından belirli aralıklarda yeni yazılım güncellemeleri çıkartılır ve ister internet üzerinden,istersenizde belirli programlarda bu güncellemeleri akıllı telefonlarınıza yada tabletlerinize yükleyebilirsiniz.Bu yazımızda Samsung akıllı telefonlarda ve tabletlerde odin ile güncelleme nasıl yapılır onu göreceğiz.

Odın ile samsung akıllı telefonlarda ve tabetlerde yazılım güncelleme yada yeniden baştan yazılım yükleyebilirsiniz.Bu işlem için ilk olarak gerekli programları ve yükleme dosyalarını temin etmeniz gerekmektedir.Başlıkta olduğu gibi ilk sahip olmanız gereken programı ODIN programıdır.Daha sonra ise samsung telefonları bilgisayarınıza tanıtmak için gerekli driver dosyalarıdır.Son olarak ise hangi modele yazılım yüklemek istiyorsanız ona ait yazılım yani rom dosyalarıdır.

1-ODIN programı
2-Samsung Driver Dosyaları
3-Modelinize uygun Rom Dosyaları

İlk olarak güncelleme işlemi için güvenilir bir siteden ODIN programını indirmeniz gerekmektedir.Daha sonra ise hangi modeli kullanıyorsanız model numarası üzerinden cihaza uygun yazılımı indirmeniz gerekmektedir.Uygun modele ait yazılımı ise ister farklı forumlardan istersenizde garanti bir şekilde Sammobile sitesinden indirebilirsiniz.Türkçe yazılımları nasıl seçebilirsiniz diye düşünüyorsanız

android_rom_yukleme

Eğer cihazınıza uygun Türkçe olarak yazılım varsa seçebilirsiniz.Yoksa farklı ülkere ait yazılımlarda XX olan kodlardan rom dosyalarını indirebilirsiniz ve XX yazanlarda Türkçe dil seçeneği bulunmaktadır.

Daha sonra ise indirmiş olduğunuz dosya ve programıları aşağıda verdiğimiz ODIN görüntüsü üzerinden açınız.Burada ilk olarak telefonunuzun driver dosyaları üzerinden bilgisayarınıza tanıtınız.Daha sonra ODIN programını açtıktan sonra işleme kolayca başlayabilirsiniz.

android_yazilim_guncelleme

1-Kırımızı ile belirtilen bölgeleri işaretlemeniz gerekmektedir.
2-Daha sonra ise Sammobile üzerinden indirdiğiniz Rom dosyasını PDA bölümüne eklemeniz gerekmektedir.
3-Son işlem olarak ise Start dedikten sonra yapmanız gereken sadece beklemek olmalıdır.

İşlem bitmeden hiçbir bağlantıya dokunmayınız yada çıkartmayınız.Aksi halde cihazda kalıcı hatalar oluşabilir ve sorunlar yaşabilirsiniz..

Önceki İçerikGeneral Mobile 5 Plus Dokunmatik Titreşimi Kapatma
Sonraki İçerikAndroid Telefonlarda Girdiğiniz Siteleri Silmek
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz