Nokia Lumia 620 İncelemesi

0
1316

Nokia-Lumia-620

 

Nokia’nın üst modellerden daha uygun fiyatlı olan modeli Lumia 620′yi test ediyoruz. Değişebilen kapağı ve çekici renkleri ile dikkat çeken telefon, 8GB dahili belleği ile rakibi HTC 8S’yi zorluyor. Lumia 620 beklenildiği gibi piyasa şartlarına göre kendi sınıfındaki cihazlara oranla uygun fiyat etiketiyle birlikte donanımsal anlamda makul ama çok büyük özellikler sunmayan bir akıllı telefon. 3.8 inçlik TFT dokunmatik ekranıyla gelen cihaz kullanıcılara 800×480’lik hatırı sayılır bir çözünürlük sunuyor. Düşük fiyatlı bir cihaz için bu çözünürlükte inç başına düşen 246 piksel yoğunluğuna sahip olması gerçekten ekran kalitesi konusunda kendi sınıfındaki diğer cihazlara göre üstünlük sağlamasına yetiyor diyebilirim. Bir Windows Phone olarak Lumia 620 doğal ışık altında kullanıcılara gerçekten çok iyi renkler ve detaylar sunmayı başarıyor. Dokunmatik ekranı son derece duyarlı ama gelin görün ki klavye kullanımı noktasında cihazın ekranı gerçekten çok küçük kalıyor. Gerçi Windows Phone 8’in daha büyük ekranlı cihazlar için geliştirildiğini düşündüğümüz zaman bu durumu çok da yadırgamamak lazım.

Nokia-Lumia-620

1 GHz çift çekirdekli Snapdragon S4 Plus işlemci ve 512 MB RAM ile desteklenen Lumia 620 eğer Android işletim sistemini kullanan bir cihaz olsaydı emin olun ki performans açısından yerlerde sürünebilirdi ama Windows Phone 8 ile birlikte durum çok daha farklı ki performans bölümünde sizlere bu konudan bahsedeceğim. 8 GB’lık dâhili depolama alanına sahip olan Lumia 620 mikro SD kart yuvası sayesinde ayrıca arttırılabilir bir depolama alanına da sahip.

 

1300 mAh kapasiteli bataryası aslında düşük bir güce sahip olmasına rağmen Nokia Lumia 620′in ekran ve işletim sistemi bataryayı çok zorlayacak cinsten olmadığı için pil ömrü gayet makul şekilde sürmekte. Öyle ki telefon ile çok haşır neşir olmadığınız sürece 2 gün bile kullanabilirsiniz.

Bu cihazla ilgili daha fazla bilgi içinNokia Lumia 620 İncelemesi isimli yazıyı inceleyebilir, telefonun kutusundan çıkan içeriği “Nokia Lumia 620 Kutu İçeriği Videosu” nu izleyebilir ve telefonla ilgili  “Nokia Lumia 620 Fotoğraf Galerisi” başlıklı resim galerisine göz atabilirsiniz.

 

Cihazın teknik özelliklerine de yer vericek olursak :

Kamera Çözünürlüğü: : 5 Megapiksel
Ekran Çözünürlüğü: 480×800 Piksel
Ekran Boyutu: 3.8 inç
GPS Alıcısı: Var
RAM: 512 MB
Çıkarılabilir Batarya: Var
Konuşma Süresi: 590 Dakika
Bekleme Süresi: 330 Saat
Batarya: 1300 mAh
İşlemci Hızı: 1GHz
İşlemci Tipi: Çift Çekirdekli
Ağırlığı: 127 Gram
Boyutları: 115.4 x 61.1mm x11mm
İşletim Sistemi: Windows Phone 8
Uygulama Mağazası: Var
Dâhili Depolama Alanı: 8 GB
vArttırılabilir Depolama Alanı: Var (mikro SD)
Önceki İçerikSkype Mesajlaşma Geçmişi Nasıl Silinir
Sonraki İçerikAndroid Tabletlerde Resetleme Nasıl Yapılır
En güzel kayboluş tarihi bir kentin sokaklarında olur, en güzel unutuş sevdiğiniz bir romanın sayfalarında olur, ama her ikisi de geçicidir. Webmaster, seo uzmanı, sosyal medya uzmanı, amatör fotoğrafçı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz