Nokia Cihazımın İmei Numarası Klonlanmış

19
6543

Nokia Cihazımın İmei Numarası Klonlanmış
Genelde imei olayını yurtdışından gelen cihazlar için pasaport ve belirli bir ücret karşılığında btk tarafından kayıt edilir ve kullanabilirsiniz.Ama bu anlatacağımız durum biraz daha kötü bir durum.Yurtiçi olan bir cihazınız için olabilecek bir durumdur.
‘3568118027304.. IMEI nolu cihaz kayıt dışı listesinde olduğundan 31.12.2008 de kullanım dışı kalacaktır.Hattınız açık dışı listesinde olduğu için 31.12.2008 ‘ de kullanım dışı kalacaktır.Hattınız açak kalacaktır.”
Yukarıdaki gibi bir sms gelebilir.Örnek veriyorum cihazınızı yeni aldınız ve yukarıdaki gibi bir mesaj geldi.Bu durumu ortadan tam olarak kaldıramıyorsunuz.Biraz mağdur durumuna düşebilirsiniz.Ama kısmen yapabilirsiniz.Bu gelen mesajın enkötü tarafı cihazı artık tek numara ile kullanabiliyorsunuz.Yani imei kapanmasından sonra sadece sizin belirleyeceğiniz bir numara ile kullanabilirsiniz.Bu siz belirliyorsunuz.

İlk olarak sizden 2 adet belge isteyeceklerdir.Bunlardan biri cihaza ait faturanız bunu cihazı aldığınızda firmanın size kestiği faturadır.Diğeri ise kimlik fotokopisidir.Daha sonra ise nokia sitesinden Klonlu Eşleştirme Beyannamesi belgesini indirmeniz gerekmektedir.
imei_kayıt_formu
Bu 3 evrağıda cihaz alım faturası ve kimlik fotokopisi ile beraber EXT-KLON.Turkey@nokia.com adresine mail atabilir veya 0 216 680 19 21’e faks çekmelisiniz.Daha sonra ise işlemi verilen telefon numarasından takip edebilirsiniz.

Sorularınız için bu konu altında sorabilirsiniz.

Önceki İçerikHaftalık 10 TLye 100 Heryöne 100 Dakika Paket
Sonraki İçerikSosyal İnternet Paketi
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

19 YORUMLAR

  1. selam ustad benım telefonum nokia c7-00 bundan 1 ay once telefenun imei numarası klonlandı ama mesaj falan gelmedı ben yaptırmak istıyorum olmaz dıyolar varmıdır buna bir cözüm ne yapabılırım yardımcı olun…

  2. Sn.Yetkili;merhaba..NOKIA 2730 ve SAMSUNG SGH-U 800 model/marka iki telefonum kayboldu.IMEI numaralarının İPTAL EDİLMELERİNİ-KULLANIMDAN DÜŞÜRÜLMELERİNİ istiyorum.B.T.K.nu tlf.la aradım sonuç alamadım,24.04.2014 den beri arıyorum.Ne yapmam lazım?Yardımcı olmanızı rica ederim.Selamlar..

  3. İLETİŞİM NUMARALARINIZA BİR TÜRLÜ ULAŞAMIYORUZ. AYRICA KLONLU CİHAZIN AÇILMASI İÇİN FAKS ÇEKİYORUZ AMA İŞLEMLER GERÇEKLEŞMİYOR. NEDE ACABA….,

  4. FAX NUMARASINA ULAŞAMIYORUM. ALDIĞIM YERE GİTTİM FATURAM KAYIP OLDUĞU İÇİN YENİ FATURA KESTİLER FAX AT DEDİLER. AMA FAX NUMARASINA ULAŞAMIYORUM. !!!! SÜREKLİ MEŞGUL ÇALIYOR. SUAN NE YAPMAM GEREKİYOR.TARAMADA YAPAMIYORUM

  5. Genpa ‘dan yaklaşık 2000 yıllarında 8210 telefon aldım. Faturası dolayısıyla bulunmuyor. Şuan bir vesile ile telefonumun klonlandığını, btk sitesinden öğrendim. İmei ‘i ben dahil kullanıma kapatmaya razıyım. Orjinal telefon elimde. Nasıl bir yol izlememi önerirsiniz? Teşekkürler.

    • Şöyle yapınız cihazı nereden satın aldıysanız oraya gidiniz ve işlemleri onların yapmasını isteyiniz.Sizden gerekli bilgiler alınacaktır ve 15 gün gibi bir sürede işlem tamamnacaktır. Bahsettiğiniz site yani microsoft klone sitesi yeni faaliyete girmiş daha önceden böyle bir durum yoktu.Yani hangi firma garantisinde ise KVK,Genpa oradan işlem yapılacaktır.

  6. 2009 da 6303 aldım cihaz elimde fakat imeil kapalı.actırmak için nokiaya meil yazdım garantiye gittim geri dönus olmadı ne yapmam gerek

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz