Nane Limon Nasıl Yapılır ve Faydaları Nelerdir?

0
2263

Nane Limon Nasıl Yapılır? Ve Faydaları Nelerdir?

Kış aylarına girmeye ramak kalan şu günlerde, nane limon olarak adlandırılan şifa kaynağı sıcak içeceğin kullanımı da hızlı bir ivme ile artmaya başlıyor. Osmanlı zamanından hatta onun da ötelerine uzanan köklü bir tarihi olan bu içeceğin, yapımını, daha da güçlendirme yollarını ve sağladığı faydaları bu yazımızda sizler için derledik.

 Nane Limon Yapımı

Yapımı için nane, limon ve su yeterli olacaktır. Kolay bulunması sebebi ile kuru nanenin daha çok tercih edilmesi sizin yanıltmasın biz özellikle taze nane kullanmanızı öneriyoruz.

Cezveye iki tatlı kaşığı kuru nane (taze nane kullananlar için, 10 yaprak nane), yarım limon suyu (burada ilave edeceğiniz limon suyu ne kadar fazla olursa o kadar etkisi artar. Bu yüzden biz ideal olarak bütün bir limonu hatta bir buçuk limonun suyunu sıkıp ilave etmenizi öneriyoruz.) Limon suyunu naneleri koyduğunuz cezvenin içerisine ilave edin. Son olarak cezvenin içine 1.5 su bardağı su ilave edilir ve kaynatılır. Kaynarken tahta kaşık yardımıyla sürekli karıştırmanızı öneriyoruz. (Metal kaşık kullanmayın, bazı vitaminleri öldürüyor.) Etkisini arttırmak için ise bir dilim elmayı karışıma ilave edip bu şekilde kaynatmanızı öneririz. Kaynadıktan sonra üç dakika ılımaya bırakıp, süzgeç ile pötürlerini süzdükten sonra içebilirsiniz. Bazıları limonu nane-su-elma dilimi üçlüsü kaynadıktan sonra ilave ediyor, bu da önerilebilinir ancak, bu seçenek için kaynamış nane suyunun sıcaklığını düşürmeyecek şekilde ılık limon suyu koymanızı tavsiye ederiz.

Nane Limon Faydaları

  • Soğuk algınlığına iyi gelir. Üst solunum yolu enfeksiyonlarında rahatlatıcı özelliğe sahiptir.
  • Kilo problemi olanlar için önerilebilir. Zayıflamada yardımcı olduğu söylenmektedir.
  • İçeriği yüksek oranda C Vitamini, kış hastalıklarına karşı koruyucu özellik gösterir.
  • Zihni açma özelliği ile özellikle sabahları tüketilmesi, gün boyu enerjik kalmanıza katkı sağlar. (Bunun için nane-limon karışımınıza bir çay kaşığı bal ilave etmenizi de önerebiliriz. )
  • Sindirimi kolaylaştıran özelliği, sindirim problemi yaşayan bireylere önerilir. Bu özelliği sayesinde mideyi rahatlatıcı bir yapısı da mevcuttur.
  • Gün boyu yaşanılan zihinsel yorgunluğa karşı da etkili olduğu söylenmektedir.

 

Önceki İçerikKitap Okumanın Faydaları Nelerdir?
Sonraki İçerikMayoz Bölünme Nedir ve Evreleri Nelerdir?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz