Muğla Marmaris’e Nasıl Gidilir

0
2806

Muğla’nın göz bebeği Marmaris adeta gizli bir cennet. Buraya bir kere geldikten sonra Marmaris’in vazgeçilmeziniz olacağından hiç şüpheniz olmasın. Bölge yapıları genellikle tarihi ve eski kültürleri yansıtan mimari eserlerden oluşuyor. Ve ünlü Marmaris Kalesi mutlaka görülmesi gereken değerli yapıları oluşturuyor. Bölgede yer alan Cennet Adaları da görülmeye değer. Adalara yürüyerek Yalancı Boğaz üzerinden ulaşabileceğiniz gibi tekne yardımı ile de gidebilirsiniz. Cennet Adaları adından da anlaşılacağı gibi birebir cenneti yaşayacağınız bir yer. Doğal güzelliği, renkli yapısı, huzur veren sakinliği ve hoş çiçek kokuları ile bu ada Marmaris’in incisi niteliğinde. Marmaris’in Baca Mağarası’nda tüplü dalış yapabilir ve İçmeler bölgesinde masmavi denizin tadını çıkarabilirsiniz. İçmeler aynı zamanda uygun fiyatları ile her bütçe için ideal bir seçim olacaktır. 

 Marmaris’in insanını ve çevresini daha yakından tanımak isterseniz Eski Çarşı tam size göre.

Burada yerel ürünlerin tadına bakabilir ve Marmaris’e özel hazırlanmış hediyelik eşyalardan satın alabilirsiniz. Eski kültürleri de merak ediyorsanız Halıcı Ahmet Urkay Müzesi’ni ziyaret edebilirsiniz. Müzede, Marmaris bölgesinden çıkarılmış olan antika eserler ve müzeyi yaptıran iş adamının çeşitli bölgelerden topladığı kalıntılar yer almakta. Geniş koleksiyonu ile bu müze Marmaris’in tarih kokan yapısını oluşturuyor. 



Marmaris’e gitmek için tercihiniz karayolu ve özel aracınız ise çok şanslısınız. Yapılan son düzenlemeler sayesinde konforlu bir şekilde Marmaris yollarına koyulabilirsiniz. Bunun yanında otobüsler ile Türkiye’nin her bölgesinden Marmaris’e sürekli seferler mevcuttur. Otobüs yolculuğunun kaç saat süreceğini merak ediyorsanız hemen bahsedelim: İstanbul’dan otobüsle 13 saat, Ankara ve İzmir gibi şehirlerden Marmaris’e ortalama 10 ve 5 saat gibi sürelerde gidebilirsiniz. Marmaris otogarı merkezde olduğu için otobüsten indikten sonra rotanız neresi ise kolayca oraya ulaşabilirsiniz. 



Tekne ya da yat ile Marmaris’e gelecekseniz bölgeye ulaşımın denizyolunda da oldukça rahat olduğunu görebilirsiniz. Çünkü Marmaris, Türkiye’nin en büyük ve önemli limana sahip bir bölgesidir. Yine Datça ya da Bodrum üzerinden Marmaris’e aracınızla ya da birebir kendiniz uğramak isterseniz feribot seferlerini günün her saatinde kullanabilirsiniz. Ve haftanın belli günlerinde hidrofil seferleri de mevcuttur. Marmaris’e gelmişken buradan Rodos ve Yunan Adaları’na geçmek isteyenler için feribotlar bulunuyor. Marmaris’te denizyolunu bu şekilde istediğiniz gibi kullanabiliyorsunuz. 



Bölgeye ulaşmak için dilerseniz tercih ettiğiniz otelin servisi olup olmadığını sorabilirsiniz. Böylece uçak ya da otobüsten indikten sonra zorlanmadan konaklayacağınız yere varmış olabilirsiniz. Kendi aracınız ile seyahat etmeyi seviyorsanız bazı yol bilgileri edinmelisiniz. Mesela Muğla üzerinden Marmaris’e ulaşmak için sadece 55 kilometre gibi bir yolu ortalama 1 saatte gidebilirsiniz. İzmir’den Marmaris’e yaklaşık 5 saatte ulaşabilirsiniz ve bunun için 270 kilometrelik bir yol katetmeniz gerekiyor. Bursa-Marmaris arası ise 580 kilometredir ve bu ortalama yedi buçuk saat yol alacağınız anlamına geliyor. Yine Eskişehir’den 7 saatte Marmaris’e ulaşabilmeniz mümkün. 



Marmaris’e gelmişken bölgenin yerel lezzetlerini de tatmadan dönmeyin. En önemli lezzetleri balık ve mezeler oluşturuyor. Bu alanda çok iyi tatlar sunan ünlü mekanlara giderek ne demek istediğimizi daha iyi anlayabilirsiniz. Daha sonra bölgede yetişen doğal bir yiyecek olan Ot Ekşilemesi’ni mutlaka deneyin. Bu yiyecek midenizi dinlendirecek ve size iyi hissettirecektir. Farklı tatları denemeyi sevenler için Döş Dolması da harika bir fikir oluyor. Yapımı zor ve emek isteyen bu yiyecek Marmaris’in yerel mutfağı için önemli tatlardan. Aynı şekilde Büryan Kebabı’nı da deneyebilirsiniz. Ve tatlı olarak Muğla Saraylısı’nı tatmalısınız, Muğla Saraylısı, bölgenin özel günlerinde yenilen şerbetli tatlılarındandır.

Önceki İçerikPatara’ya Ulaşım ve Bölgenin Doğal Güzellikleri
Sonraki İçerikAradığınız Numara Şu Anda Çağrı Kabul Etmemektedir Hatası
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz