Mastermind Yarışması Başvuru Formu

0
1244

Mastermind Yarışması Başvuru Formu
Mastermind Yarışması Başvuru Formu

Siyah bir sandalye. Sandalyede bir yarışmacı. Karşısındaysa peş peşe sorular yönelten bir sorgu memuru…

Televizyonculuk tarihinin en bilinen, en eski ve en prestijli bilgi yarışması ‘Mastermind’, Türkiye’de ilk kez NTV’de ekrana gelecek.

Ünlü oyuncu Altan Erkekli’nin sunacağı ”Mastermind Türkiye”, 2. Dünya Savaşı’nda sorgu subayı Bill Wright’ın sorgu odasındaki deneyimlerini televizyona aktardığı bir BBC formatı.

YARIŞMA İKİ TURDAN OLUŞUYOR
İki bölümden oluşan Mastermind’da, ilk tur, yarışmacıların ustalık alanlarından, ikinci tur ise genel kültür sorularından oluşuyor.

HER BÖLÜMDE 4 YARIŞMACI
Her bölümde dört kişinin yarışacağı Mastermind’da, dört ayın sonunda finalistler, yeni uzmanlık alanlarıyla ‘Büyük Final’e hazırlanacak.

OYUNUN KURALI BASİT
Dört yarışmacı birbirlerine ve zamana karşı yarışıp en yüksek puana ulaşmaya çalışıyor, bunu da gerçekten zor sorulara yanıt vererek yapıyorlar.

Önce her birine kendi seçtikleri uzmanlık alanından ve sonra da genel kültür alanından sorular soruluyor. Program 25 yıl boyunca üniversiteleri, kiliseleri ve İngiltere’nin neredeyse tüm ihtişamlı mekanlarını dolaşırken ilk şovdan itibaren sorular yarışmacılara ünlü siyah deri sandalyede soruldu.

PEKİ YA ÖDÜLLER NE?
Yarışmanın ilk turunda yarışan ve en çok doğru yanıt veren yarışmacı NTV Yayınları’ndan 1000 TL değerinde hediye çeki kazanacak ve ikinci tura yükselecek.

Yarışmanın birinci turu Nisan ve Mayıs aylarında tamamlanacak.

Mastermind’ın ilk turunda dörderli gruplar halinde yarışacak 64 kişi arasından, kendi grubunda birinci olan 16 yarışmacı, ikinci turda, yine dörderli gruplar halinde yarışacak.

SÜPER FİNAL’ YARIŞI
İkinci turda kendi gruplarından birinci çıkacak yarışmacılar kazanacakları iPad ödülünün yanı sıra, ‘Süper Final’ bölümünde yarışmaya hak kazanacak.

‘Matermind’da, daha yakın tarihli yarışma programlarının aksine, kazanılacak bir para ödülü yok. Asıl amaç ‘Mastermind’ unvanıyla onurlandırılmak. Ve gerilim yarışmacıyla sunucuyu neredeyse gladyatörlere özgü bir atmosferle ayıran stüdyo ışıklarıyla başlıyor.

TÜRKİYE’NİN MASTERMIND’I SEÇİLECEK
‘Süper Final’de en çok doğru yanıt vererek ‘birinci’ olan yarışmacı hem sezonun Mastermind’ı unvanını alacak hem de çok özel bir kültür turu ödülünün sahibi olacak.

MASTERMIND’IN TARİHÇESİ
Çoğu kişi tarafından en özenli ve en entelektüel yarışma programı olarak gösterilen Mastermind, geçen 40 yılın ardından televizyon dünyasının en uzun soluklu başarılarından biri olarak kabul ediliyor. Yarışmanın fikir babası Bill Wright, Almanya’da savaş esiri olduğu sırada sorgu odalarında yaşadığı tecrübelerini yarışmacılara isim, meslek ve uzmanlık konularında sorular sorulduğu ‘Mastermind’ ritüelini yaratmada kullandı.

Mastermind’ın ilk bölümü 1972’de Liverpool Üniversitesi’nde çekildi ve BBC One’da yayınlandı. Şovun sunuculuğunu üstlenen kişi, programın ‘sorgucusu’ olarak takdim edilen, eski gazeteci Magnus Magnusson idi. Program başta fazla ‘bilgiççe’ bulundu ve geç saate alındı. İzlenme oranının yüksek olduğu saatlerde yayınlanmaya başladığındaysa muazzam bir izleyici kitlesi topladı ve yerini korudu.

Mastermind Yarışması Başvuru Formu

Önceki İçerikSamsung Telefonlarda Numara Engelleme Nasıl Yapılır
Sonraki İçerikOtomatik Güncelleme Açıkken Tarih ve Saat Ayarlanamaz
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz