Mac’te Nasıl Ekran Görüntüsü Alınır?

0
1140

mac-ekran-goruntusu-almak
Windows işletim sistemine sahip bir bilgisyardan Mac Os bir bilgisyara geçerseniz bazı sorunlar yada windowsta çalışıpta macde çalışmayan tuşları özellikler ile karşılaşabilirsiniz.Yani bu iki işletim sistemi birbirinden farklı özelliklere sahip işletim sistemleridir.Şimdi anlatacağmız durum ise ekran görüntüsü almak yada ekranda bir görüntünün resmini çekmek olacak..Windows 7 ‘den önceki sistemlerde PrintScreen tuşu kullanılıyordu.Şimdi ise windows sistemlerde ekran alıntısı aracı ile işlem yapılmaktadır yada yardımcı programlar ile ekran görüntüsü alınmaktadır.

Mac işletim sistemlerinde işler biraz daha ayrıntılı ve daha güzel diyebiliriz.Çünkü ekran görüntüsü almak için birçok yöntem var.

1-Command-Shift-3 : bu kısayolla denklanşör sesi duyarsınız ve o andaki ekranın tamamının görüntüsünü almış olursunuz.Windowsda olmadığı için biraz garip gelebilir ama aldığımız ekran görüntüsünü mac bizim için masaüstüne kayıt etmiş olacaktır.

2-Command-Shift-4 : Bu işlem ile istediğimiz bir bölümün ekran görüntüsünü almış olacağız.Artık şeklinde bir işarete dönüşecektir ve istediğimizi bölümünden görüntüsünü alabiliriz.

3-Klavyeden space tuşuna basarak imlecimizin bir fotoğraf makinesine dönüşmesini sağlayabiliriz ve tekrar ekran görüntüsü alabiliriz.İstediğimizi pencerenin üzerine taşıyarak o andaki görüntüyü alabilirsiniz.

Önceki İçerikGoogle Play Hesabı Nasıl Açılır?
Sonraki İçerikModa Takipçileri İçin Android Uygulamalar
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz